Ethan Hawke wordt geprezen voor zijn blik op superheldenfilms

Ethan Hawke wordt geprezen voor zijn blik op superheldenfilms

De acteur is zeer duidelijk.

Enkele jaren geleden liet Martin Scorsese zich uit over de superheldenfilms. De legendarische regisseur vindt deze films namelijk geen 'echte cinema'. Tientallen andere bekendheden lieten hierna ook van zich horen. Sommigen zijn het met de filmmaker eens, anderen totaal niet. Nu laat ook Ethan Hawke weten wat hij ervan vindt.

Hawke, o.a. bekend van films als Training Day en Boyhood, gaf recentelijk een interview waarin hij zich uitlaat over de superheldenfilms. Volgens de acteur doet het genre er niet toe, maar zijn er twee verschillende categorieën: films met 'een hart' en films voor het grote geld.

Reactie
Zo zegt Hawke: "Ik hou van superheldenfilms maar ik hou ook van arthousefilms. Ik denk niet dat daar het verschil zit. Er zijn in mijn ogen twee soorten films: films waarin mensen hun hart steken en andere films die enkel en alleen zijn gemaakt om flink geld te verdienen".

"De films die ik goed vind zijn degenen waaraan hard gewerkt is om er iets moois van te maken. Dat kan je zien in een superheldenfilm maar ook in een arthouse-film. Dit kan beide kanten op".

Sterk
Op sociale media werd de reactie van Hawke door de nodige mensen geprezen. Het korte stukje met de Moon Knight-acteur is hieronder terug te zien.



NieuwsFilm

meest populair