Eerste recensies 'Top Gun: Maverick': eentje voor in de bioscoop?

De nieuwste film met Tom Cruise is een duidelijke must see.

Bram de Groot 13 mei 2022 22:30 in Algemeen
Voor wie nog enigszins twijfelde of Top Gun: Maverick wel een film voor in de bioscoop zou zijn, hebben we hieronder het antwoord of je de film op het witte doek moet zien. De eerste recensies staan namelijk online.

Die recensies over de film van regisseur Joseph Kosinski (Oblivion, 2013) en met opnieuw Tom Cruise zijn zeer positief. Op het moment van schrijven staat de actiefilm op 96 procent na 67 recensies, met een strakke 8.40/10 als gemiddelde beoordeling.

Schot in de roos
"Ik sloeg mijn armen over elkaar en bereidde me voor op het ergste. Twee uur later krabbelde ik woorden als 'whoa!', 'spannend!' en 'schot in de roos!!' op," aldus Charlotte O'Sullivan van London Evening Standard.

"Bekijk het op het grootst mogelijke scherm. Bekijk de film daarna nog eens," aldus Kevin Maher van Times (UK). En Stephanie Zacharek van TIME Magazine: "Een veel betere film dan zijn voorganger was, en veel beter dan het eigenlijk had moeten zijn."

"Een adembenemend, zwaartekracht- en logica-tartend vervolg," vindt Tomris Laffly van RogerEbert.com. En Ian Freer van Empire Magazine: "Kosinski en co leveren al het Top Gun-gevoel en nog wat meer: gelikte visuals, kameraadschap van de bemanning, spannende luchtactie, een verrassende emotionele indruk en, in Tom Cruise, een magnetische filmster die aanvoelt als een oud leren jack."

Dus ja, bioscoopmateriaal! Vanaf 26 mei kun je naar Top Gun: Maverick, ook in IMAX en andere grotere filmdoeken.NieuwsFilm