Adam Driver in Francis Ford Coppola's epische 'Megalopolis'

Ook acteurs als Laurence Fishburne en Forest Whitaker zullen te zien zijn in de 100 miljoen dollar kostende film.

Zilko Tarici 13 mei 2022 12:03 in Algemeen
Francis Ford Coppola spreekt al ruim 20 jaar over het realiseren van zijn passieproject Megalopolis, maar nu lijkt de epische film er ook écht te komen.

Dit blijkt namelijk uit het feit dat er eindelijk een concrete cast is ingehuurd voor de film. Adam Driver en Nathalie Emmanuel spelen namelijk de hoofdrollen en worden omringd door veteranen als Forest Whitaker, Laurence Fishburne en Jon Voight.

De film, die bijna 100 miljoen dollar kost en volledig door Coppola zelf wordt gefinancierd, laat zien hoe het noodlot van Rome ook in onze moderne tijd kan toeslaan.

We zien hoe de moderne wereld zijn eigen sociale problemen niet wenst of kan oplossen. En dat vormt de achtergrond voor een episch verhaal over politieke ambitie, vindingrijkheid en liefde.

Megalopolis is gebaseerd op de zogenaamde 'Catiline Conspiracy' en laat zien hoe de geplaagde burgemeester van New York zich uit een monetaire crisis probeert te ontworstelen. Het script van de film werd tevens door Coppola geschreven. Driver neemt de hoofdrol over van Oscar Isaac, die uiteindelijk afzag van het project.

NieuwsFilm