Madonna veilt naaktvideo's voor het goede doel

De zangeres blijft kunst baren.

FilmTotaal 13 mei 2022 14:56 in Celebrity
Madonna is niet vies van wat ophef. Deze week is er weer gedoe rondom drie expliciete kunstwerkjes die de zangeres naar buiten heeft gebracht. Deze blijken echter bestemd te zijn voor een mooie actie.

Madonna heeft samen met kunstenaar Beeple drie digitale NFT-video's gemaakt. Daarin is de 63-jarige beroemdheid als naakte avatar te zien en bevalt ze van bomen, vlinders en duizendpoten.

De kunstwerkjes vallen niet bij iedereen in de smaak. Sterker nog, er is volop kritiek, voornamelijk op het feit dat haar vagina volop in beeld wordt gebracht. Hiervoor heeft de kunstenaar 3D-scans van haar lichaam gemaakt.

Duidelijk concept
Madonna trekt zich natuurlijk helemaal niks van deze kritiek aan. "Ik wilde het concept van creatie onderzoeken en dan niet alleen in de zin van hoe een kind via een vagina ter wereld komt, maar ook hoe een kunstenaar creativiteit baart", reageert ze in een statement.

De expliciete kunstwerkjes blijken tevens bedoeld te zijn als liefdadigheidsproject. Het popicoon wil namelijk simpelweg geld ophalen voor diverse goede doelen. "Ik wilde deze kans aangrijpen om geld op te halen voor vrouwen en kinderen in nood".

Madonna's NFT-creaties worden vandaag geveild.

NieuwsFilm