Waarom is Chris Pratt zo onpopulair maar scoren al zijn films enorm goed?

Waarom is Chris Pratt zo onpopulair maar scoren al zijn films enorm goed?

Wat heeft de acteur eigenlijk 'fout' gedaan?

Eigenlijk zijn er bijna geen beroemde franchises en blockbusters waar Chris Pratt niet in opduikt. De acteur scoort de ene na de andere grote rol en zijn films zijn enorm populair, maar toch krijgt hijzelf vaak kritiek over zich heen en heeft hij eigenlijk helemaal niet zo heel veel fans. Hoe komt dit?

In het begin van zijn carrière wist Pratt eigenlijk alleen maar kleine rollen te bemachtigen en speelde hij altijd de 'komische noot', maar in enkele jaren tijd wist hij dit volledig om te gooien en werd hij een van de bekendste namen in Hollywood.

Carrière
Zo is hij bijvoorbeeld hét gezicht van The Guardians of the Galaxy, speelde hij in diverse MCU-films en is hij de hoofdrolspeler in de laatste drie Jurassic World-films, waarvan het nieuwe (en laatste?) deel deze zomer te zien is.

Hoewel deze films en talloze andere projecten waarin de acteur te zien is sterk scoren, krijgt hij toch veel kritiek over zich heen. Het is zelfs zo erg geworden dat meerdere mensen hem uit Marvel willen werken en beroemdheden zoals o.a. James Gunn voor Pratt opkwamen. Maar waar gaat dit dan precies om?

Geloof
Pratt is ingeschreven bij de Hillsong Church, een beruchte kerk die erom bekend staat meer rechten te geven aan de rijken en niet iedereen toe te laten. Zo hebben twee verschillende kerkleiders al homofobe opmerkingen gemaakt en zich negatief uitgelaten over homoseksualiteit.

Pratt kwam echter op voor de kerk en zei dat het absoluut geen anti-LGBTQ+ organisatie is, maar dat juist iedereen welkom is.

Familie
Daar bleef het echter niet bij. Vorig jaar kreeg Pratt weer veel kritiek te verduren, toen hij op sociale media een bericht postte waarin hij zijn vrouw Katherine Schwarzenegger bedankt voor "het schenken van een gezonde dochter".

Sommige mensen zagen dit als een klap in het gezicht van zijn ex, Anna Faris, met wie de acteur ook een zoon heeft. Het jongetje werd echter te vroeg geboren en moest in het ziekenhuis opgenomen worden.

Succes
Toch zijn alle films van de acteur succesvol. Of het nu gaat om zijn avonturen als Star-Lord in het MCU, de Jurassic World films of andere blockbusters als The Lego Movie, The Magnificent Seven of de recente The Tomorrow War, de acteur blijft scoren.

Vandaag de dag is er ook maar weinig voor nodig om 'gecanceld' te worden in Hollywood, maar gelukkig gaat het bij Pratt om niks ernstigs en ontspringt hij de dans. Het gaan dan ook enkel en alleen om geruchten en verhalen die misschien niet eens kloppen en het feit dat iedereen in Hollywood zelf wel positief is over Pratt zegt natuurlijk ook veel.

NieuwsFilm

meest populair