Noodzaak tot inclusiviteit ook in 'Jurassic World Dominion'

Dit keer bevat een grote Hollywoodfilm een biseksueel personage.

Bram de Groot 15 mei 2022 20:30 in Algemeen
Begin volgende maand is het eindelijk tijd voor Jurassic World Dominion, de derde film in de Jurassic World-rebootreeks en de zesde film in de Jurassic Park-franchise. Het is regisseur Colin Trevorrow van Jurassic World uit 2015 die weer in de regiestoel zit.

De film komt met heel wat bekende personages en dino's. Maar er zijn ook nieuwe gezichten. De belangrijkste lijkt het personage Kayla Watts van actrice DeWanda Wise, een voormalige luchtmachtpiloot die Clarie Dearing (Bryce Dallas Howard) en Owen Grady (Chris Pratt) helpt bij hun missie.

Kayla Watts is biseksueel
In gesprek met Comicbook.com blijkt dat ook Jurassic World Dominion niet ontkomt aan de druk dat er in elke grote Hollywoodfilm wel een personage moet zitten die een afwijkende seksuele geaardheid heeft.

"Het is belangrijk, en het is ook belangrijk voor mij, dat we het gesprek blijven uitbreiden buiten het zoeken naar de kus," legde Wise uit. "Als je homo bent, ben je homo..."

Ze voegde eraan toe: "Dus dat was een van de dingen in haar DNA, in haar dino-DNA, ervoor zorgend dat ze is wie ze is. Kayla is bi, en dat is gewoon zoals het is."

Het wordt niet helemaal duidelijk of actrice Wise in het werkelijke leven ook biseksueel is. In 2009 trouwde ze met acteur Alona Miller, met wie ze nog altijd samen is.

NieuwsFilm