'Top Gun: Maverick' krijgt staande ovatie van 5 minuten op Cannes

'Top Gun: Maverick' krijgt staande ovatie van 5 minuten op Cannes

De filmwereld bedankt Tom Cruise voor zijn levenslange toewijding aan de cinema met een staande ovatie én een Palme d'Or, een van de meest prestigieuze filmprijzen op aarde.

Het filmfestival in Cannes is in volle gang, en Tom Cruise wordt er dit jaar gelauwerd voor zijn prestaties in de filmwereld. De superstuntman was er eigenlijk voor de première van zijn nieuwe film Top Gun: Maverick, maar speelde het ook klaar om een Palme d'Or in de wacht te slepen.

Tom Cruise heeft er zijn leven lang voor gewerkt om zoveel mogelijk blockbusters eruit te pompen. Aan het begin van zijn carrière brak hij door met films als Top Gun en Mission Impossible.

De laatste film veranderde in een filmreeks die nog tot in het heden lijkt door te zetten. Probeert Cruise nu hetzelfde te initiëren met vliegeniersfilm Top Gun, 36 jaar nadat de originele film in 1986 uitkwam?

Gehuldigd op 's werelds belangrijkste filmfestival
Tijdens de premiere op Cannes kende het spektakel rond de film van geen ophouden. Cruise werd een Palme d'Or uitgereikt voor zijn levenslange devotie aan de filmwereld. In zijn speech zei Cruise ook nog: "Ik maak deze films voor jullie allemaal, en ik ben vereerd om te mogen doen wat ik doe."

Erna volgde een eerbetoon van acht langsvliegende straaljagers, die met rode, witte en blauwe rook de hemel in de kleuren van de VS als van Frankrijk verfden.

Het verheugde publiek genoot volgens rapportages ten volle van de film, die enkele jaren vertraagd was door de COVID-19 crisis. De stunts konden op veel applaus rekenen, en aan het einde werden cast en crew beloond met een staande ovatie van vijf minuten.

Naar verwachting zal Top Gun: Maverick in de zomer in bioscopen draaien.

NieuwsFilm

meest populair