Als het aan James Wan ligt, krijgt horrorfilm 'Malignant' een cinematic universe

Als het aan James Wan ligt, krijgt horrorfilm 'Malignant' een cinematic universe

Een beetje vergelijkbaar met zijn 'Conjuring'-franchise misschien?

James Wan is niet vies van een cinematic universe. Zijn horrorfilm The Conjuring (2013) groeide uit tot een volledig universum vol sequels en spin-offs, en met zijn Aquaman-films draagt hij uiteraard bij aan het DC Extended Universe. En daar blijft het misschien niet bij voor Wan.

In gesprek met Comicbook.com sprak Wan over de mogelijkheid voor een cinematic universe rondom Malignant, zijn meest recente horrorfilm die vorig jaar uitkwam. Hierbij benadrukte de regisseur dat hij nooit zozeer met het bedenken van sequels bezig is, maar meer met het volledig uitwerken van de wereld waarin zijn films zich afspelen.

Wan: "Als ik een film maak, probeer ik me voor te stellen hoe de wereld eromheen eruit zou kunnen zien. Een overkoepelend universum, zeg maar. Op die manier weet ik, als ik een bepaalde film maak, wat er op elk moment van de film en het verhaal allemaal nog meer gebeurt."

"Omdat ik de wereld ken waar het verhaal zich afspeelt, zijn er potentiële andere verhalen die ik ook nog kan vertellen. En als het publiek dan behoefte heeft aan meer verhalen, dan heb ik deze beschikbaar. Zo ga ik te werk, zelfs al toen ik met Saw bezig was."

"Ik zeg wel eens voor de grap dat fans die meer van mijn films willen zien, een beweging moeten beginnen. Begin maar met een hashtag voor een nieuwe Malignant-film."

In Malignant wordt Madison (Annabelle Wallis) gekweld door schokkende visioenen van gruwelijke moorden, waarna ook nog eens blijkt dat deze angstaanjagende beelden daadwerkelijk plaatsvinden.

NieuwsFilm

meest populair