Die 'Cube' remake komt er waarschijnlijk aan!

Die 'Cube' remake komt er waarschijnlijk aan!

De langverwachte 'Cube' remake is onderweg. Lionsgate is op zoek naar een nieuwe richting.

Vincenzo Natali's breinbrekende cultklassieker Cube is een duister verborgen pareltje. De film uit 1997 is een sci-fi-getint horrorverhaal over vijf vreemdelingen die gevangen zitten in een reeks schijnbaar eindeloze kubussen met valstrikken. In 2015 begon Lionsgate met het plannen van een Cube remake, maar de film is er nooit van gekomen. Behalve dat er blijkbaar een kans is dat het nog steeds zou kunnen gebeuren.

Lionsgate is nog steeds een nieuwe Cube film aan het plannen, maar is op zoek naar een nieuw plot. Volgens horror filmsite Bloody-Disgusting schrapt de studio de plannen die het in 2015 schetste en accepteert het nieuwe pitches voor de rebooted take op Cube.

De eerdere, nooit gerealiseerde remake, getiteld Cubed, zou worden geregisseerd door Saman Kesh, die muziekvideo's heeft geregisseerd voor artiesten als Calvin Harris en Ed Sheeran. Jon Spaihts, die de nieuwe Dune schreef, zou de film gaan produceren.


Bekijk de afbeelding

Ondanks het feit dat Cube een micro-budget had van $ 350.000, heeft Cube een grote invloed op horror gehad. Elementen van de film zijn zichtbaar in gewelddadige, valstrik-achtige horrorfilms zoals de Saw-reeks en de Escape Room-films, waarin ook een groep vreemdelingen puzzels oplost. Het is logisch dat Cube moest worden bewerkt om op te vallen in een horrorniche die al grondig is nagemaakt in de decennia sinds de release.

Als Lionsgate met een goed genoeg verhaal op de proppen kan komen, is er zeker ruimte voor nog een Cube. De titelloze Cube sequel heeft momenteel nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair