Nieuwe baas Warner Bros. helemaal klaar met J.J. Abrams: "Werk eens door joh"

De producent wilde veel geld voor tot nu toe weinig.

Jeffrey Kouters 26 mei 2022 22:30 in Algemeen
In 2019 werd bekend dat Star Wars-regisseur J.J. Abrams een megadeal met Warner Bros. had gesloten voor het produceren van exclusieve content. Het eerste project heeft daar nog altijd niet het daglicht van gezien en daar is David Zaslav als nieuwe studiobaas niet blij mee.

Het productiebedrijf van Abrams, Bad Robot, tekende in de zomer van 2019 een deal met Warner Bros. ter waarde van 250 miljoen dollar na een strijd tussen meerdere geïnteresseerde partijen, waaronder Apple.

Nu Warner Bros. is overgenomen door Discovery, zou Zaslav als CEO onlangs de plannen van Abrams onder de loep hebben genomen en tot de conclusie zijn gekomen dat de bekende filmmaker nog niet veel heeft bereikt.

Output
Hoewel de deal nog niet op het spel staat, zou er achter de schermen inmiddels wel veel discussie zijn ontstaan over de output van Bad Robot. Zaslav zou daar dus zeer ontevreden mee zijn.

Abrams werkt momenteel aan meerdere projecten voor de studio. Hij is onder meer bezig met een animatieserie rondom DC-superheld Batman voor volwassenen en een nieuwe HBO Max-serie genaamd Subject to Change.

Te duur
Zaslav zou onder meer commentaar hebben op het budget van Demimonde, een sciencefictionserie die Abrams sinds 2018 van de grond probeert te krijgen.

Daarvoor wil hij een productiebudget van ruim 200 miljoen van de studio en Zaslav vindt dat veel te veel. Zelfs de Game of Thrones-prequel House of the Dragon zou minder kosten.

Frustratie rond DC
Volgens bronnen is er ook wat frustratie over het feit dat Abrams meerdere DC-personages heeft 'geclaimd', waaronder Constantine en Madame X, terwijl er nog geen enkele productie daadwerkelijk is gerealiseerd.

De kans dat Zaslav gaat ingrijpen, lijkt op basis van dit bericht dan ook groot.

NieuwsFilm