'Avengers: Endgame'-regisseurs veroordelen Disney

De wijze waarop zij Scarlet Johansson behandeld hadden kan niet.

Avengers: Endgame-regisseur Joe Russo spreekt zich in een nieuw interview nogmaals uit over de manier waarop The Walt Disney Company om ging met Scarlett Johansson rond de release van Black Widow.

De Marvel-film werd uitgesteld door de coronapandemie. Toen Disney Black Widow uiteindelijk wel uitbracht, was dat in de bioscoop en op dezelfde dag via VIP-toegang op Disney+. Daarop spande Johansson een rechtszaak aan, want haar salaris hing af van de box office verdienste en niet de omzet op streaming.

Black Widow
Tijdens een interview met Den of Geek, ging Russo in op de manier waarop de markt zich ontwikkelt. "De manier waarop de markt zich weg beweegt van artiesten is zorgwekkend. Er zit veel waarde in de techbedrijven die nu content ontwikkelen, maar het kent ook een negatieve kant."

"Dat bedrijven als Netflix en Apple en Amazon zulke diepe zakken hebben, is verstorend, omdat ze meer kunnen betalen en dat studio's angst aanjaagt. Dus die reageren heel conservatief, doen alsof ze geen filmsterren nodig hebben. En willen dat franchises hun ster worden, waardoor ze ook proberen minder te betalen en de behoefte aan sterren in hun projecten terug te dringen."

"Dat was niet de juiste manier voor hen om met die situatie om te gaan. Het werkte verstorend voor ons als artiesten. Scarlett is een goede vriendin van ons, dus het raakte ons echt hoe het afgehandeld werd. Maar we zijn blij dat het opgelost is."

NieuwsFilm

meest populair