Deze klassieker wint het ineens op Netflix

Top Gun scoort enorm in de Verenigde Staten.

Jim Pedd 28 mei 2022 12:51 in Algemeen
Nu Top Gun: Maverick in de bioscoop draait, doet de oorspronkelijke film waar dit een vervolg op is met Tom Cruise in de hoofdrol het verrassend goed op Netflix in de Verenigde Staten.

Top Gun staat daar sinds februari dit jaar op Netflix en was lange tijd eigenlijk niet eens zo heel populair. Maar nu Top Gun: Maverick bijna in de bioscoop te zien is, komt daar verandering in.

[i]Top Gun: Maverick/i]
In de week van 21 mei debuteerde Top Gun dan eindelijk in de top tien, op de negende stek. Sindsdien zweeft de productie ergens in de lijst met tien meest bekeken films op Netflix, waarbij de vijfde plek de hoogste notering bleek.

Top Gun: Maverick lijkt op weg te zijn naar een enorm openingsweekend van 125 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Daarmee zou het 't beste openingsweekend in de carrière van Tom Cruise beleven.

De film Top Gun: Maverick is Certified Fresh op Rotten Tomatoes, met 97 procent van de critici die er positief over is. Zij vinden de langverwachte vervolgfilm nog beter dan het origineel, en noemen vooral de actie wel heel erg sterk.

Top Gun: Maverick laat zien hoe Pete 'Maverick' Mitchell een groepje nieuwe piloten moet trainen voor de gevaarlijkste missie ooit.

NieuwsFilm