'Indiana Jones 5' wordt echt een old school Indy-film

Indiana Jones 5 komt er eindelijk aan.

Jim Pedd 28 mei 2022 13:14 in Algemeen
Acteur Mads Mikkelsen zegt dat Indiana Jones 5 echt een old-school Indy-film wordt. Dat zei de acteur tijdens Cannes 2022.

Mikkelsen is te zien in de nieuwste toevoeging aan de franchise, die geregisseerd wordt door James Mangold en acteur Harrison Ford wederom terugbrengt als de beroemde, rond de wereld reizende, archeoloog.

Indiana Jones 5
De franchise werd in 1981 gelanceerd en kreeg drie aanvullende vervolgen en een televisieserie. De vierde film werd in 2008 uitgebracht en enorm bekritiseerd. De film miste de energie, stijl en narratieve kwaliteit van de vorige delen en wordt vaak gezien als de slechtste van de reeks.

Toen hij een masterclass Q&A bij Cannes gaf, vertelde Mikkelsen over een aantal van de films waar hij aan werkte tijdens zijn carrière. Hij zei over Indiana Jones 5 dat de film "een echte old-school Indy-film" is, en dat hij het geweldig vindt hoe Ford presteert in het project.

"Ik zou willen dat ik zo fit ben als ik 80 ben," aldus Mikkelsen over de wijze waarop Ford de rol speelt ondanks zijn inmiddels gevorderde leeftijd.NieuwsFilm