Floppen 'The Northman' doet regisseur pijn

Floppen 'The Northman' doet regisseur pijn

Maar Robert Eggers heeft ook een verklaring.

Met de film The Witch uit 2015 en The Lighthouse uit 2019 boekte regisseur Robert Eggers grote successen. De films werden ijzersterk ontvangen en door de lage productiekosten deden ze het financieel redelijk tot goed.

Zijn nieuwste film The Northman, die eerder dit jaar verscheen, werd ook erg goed ontvangen. Op de Tomatometer staat de film op een sterke 89 procent na 341 recensies. Financieel is er een heel ander verhaal.

Met een productiebudget van $70 tot 90 miljoen moest de film zo'n $200 miljoen ophalen om breakeven te scoren. Dit lukte zeker niet, aangezien de wereldwijde opbrengst bleef haken op slechts zo'n $65 miljoen.

Regisseur baalt, maar heeft verklaring
"Ik denk dat het voldeed aan de verwachtingen van een slechte markt," zei de regisseur in gesprek met The Daily Beast. "Ben ik teleurgesteld dat de film na drie tot vier weken al op VOD staat en is dat de manier waarop dingen gaan in de post-COVID-wereld? Ja. Maar hij doet het geweldig op VOD, dus daar ga je."

En daar heeft Eggers zeker een punt. Er zijn nog maar weinig kleinere films die echt goed weten te scoren aan de wereldwijde box office. Het grote publiek lijkt vooral geïnteresseerd in de allergrootste films, met daarin bijvoorbeeld een superheld.

"Ik zou geen Marvel-film willen regisseren, en ik ga ook niet proberen de rechten op 'Spawn' of zoiets te krijgen," zei Eggers over hoe hij omgaat met de situatie. "Ik blijf doen wat ik ga doen, maar ik weet dat iedereen nu nerveus is, snap je? Iedereen is nerveus. En het is te rechtvaardigen."



NieuwsFilm

meest populair