'Britse autoriteiten willen zware middelen inzetten om Kevin Spacey naar VK te krijgen'

'Britse autoriteiten willen zware middelen inzetten om Kevin Spacey naar VK te krijgen'

Vorige week werd bekend dat de Britse justitie de acteur aanklaagt voor vier zaken van seksueel wandrag.

De Britse autoriteiten maakten vorige week bekend Kevin Spacey te gaan vervolgen voor meerdere aanklachten omtrent seksueel wangedrag. Justitie neemt de zaak hoog op en overweegt zelfs een formeel uitleveringsverzoek uit te vaardigen.

Spacey heeft in totaal vier aanklachten aan zijn broek hangen. Hij wordt vervolgd voor het aanranden van drie mannen en het zonder toestemming aanzetten tot seks bij een vierde man. Deze incidenten zouden hebben plaatsgevonden tussen 2005 en 2013.

Uitleveringsverzoek
Voor de autoriteiten is het nu zaak om de Amerikaanse acteur naar het Verenigd Koninkrijk te krijgen om hem formeel te kunnen vervolgen. Spacey krijgt in eerste instantie de kans om zich vrijwillig te melden in het land.

The Guardian heeft echter vernomen dat de Britse autoriteiten overwegen een formeel uitleveringsverzoek te doen aan de VS indien de House Of Cards-acteur niet mee wil werken. De politie zou hem dan moeten arresteren.

Mocht Spacey worden uitgeleverd, dan betekent het niet dat hij gedurende heel het proces in het VK moet blijven. De rechter zou hem toestemming kunnen geven om tussentijds terug te gaan naar de VS.

Vele beschuldigingen
Spacey raakte in 2017 in opspraak toen de eerste beschuldigingen van seksueel wangedrag richting hem naar buiten kwamen. In de VS kwam het tot nu toe niet tot een veroordeling, onder meer omdat er een schikking werd getroffen of er onvoldoende bewijsmateriaal bleek te zijn.

NieuwsFilm

meest populair