Record voor X-men 2

De mutanten komen! "X2: X-Men United" opende de rij vervolgfilms van deze zomer in een record aantal bioscopen in de VS. De film, gebaseerd op de populaire Marvel strip, draait daar in maar liefst 3.741 bioscopen. Als eerste in de rij was de strategie voor X2 om zo groots mogelijk te openen, zodat de film de markt zou beheersen tegen de tijd dat de volgende vervolgfilm arriveert - "The Matrix Reloaded" van Warner Bros. Pictures gaat over twee weken draaien.

"We wilden in elke stad, elk dorp draaien, groot of klein," zo zegt Bruce Snyder, het hoofd distributie bij 20th Century Fox. "We wilden vóór "Matrix" in de bioscopen zijn, omdat we er anders nooit meer tussen zouden komen. Dan hebben we de ruimte tegen de tijd dat "Matrix" arriveert."

"X2" opent met nóg een record: de film gaat in maar liefst 93 landen tegelijk in premiere. Dat is de grootste wereldwijde premiere ooit. Omdat de eerste "X-Men" een indrukwekkende 54,5 miljoen dollar opbracht in 2000 wordt verwacht dat het vervolg zo rond de 70 miljoen dollar gaat opleveren, gezien de grote schare trouwe fans en de uitgebreide reclamecampagne er om heen. Hoewel dat een flink bedrag zou zijn wordt niet verwacht dat "X2" het record van "Spider-Man", een andere Marvel stripverfilming, zal verbeteren; "Spider-Man" bracht vorig jaar maar liefst 114 miljoen dollar op.
De cast van de eerste "X-Men" - waaronder Hugh Jackman, Oscar-winnares Halle Berry, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, Anna Paquin en Rebecca Romijn-Stamos - is weer te zien in het vervolg. Alan Cumming voegt zich bij de groep als Nightcrawler, en Hu Kelly (uit "The Scorpion King") heeft ook een rol.



NieuwsFilm

meest populair