Netflix neemt drastische stappen i.v.m. teleurstellende cijfers: geen blockbusters meer

Netflix neemt drastische stappen i.v.m. teleurstellende cijfers: geen blockbusters meer

De streaminggigant gaat zich focussen op goedkopere projecten

Netflix investeert bakken met geld in grote projecten en blockbusters, maar dat zou nu wel eens gedaan kunnen zijn. De streaminggigant heeft namelijk besloten te stoppen met het produceren van megabudgetfilms.

Al enkele jaren maakt Netflix grote films met een enorm budget. Een van hun eerste echte dure projecten was Bright met Will Smith. Deze fantasiefilm uit 2017 kost 90 miljoen dollar, maar sindsdien hebben ze er nog een schepje bovenop gedaan.

Megabudget
Denk bijvoorbeeld maar aan Martin Scorsese's The Irishman (175 miljoen dollar), Red Notice (200 miljoen dollar) en de nieuwe The Gray Man (eveneens 200 miljoen dollar). Netflix gaat dan ook voor grote namen en bekende sterren, maar hier lijkt verandering in te komen.

Een 'inside bron' liet zich erover uit: "Netflix doet er normaal gesproken alles aan om talent aan te trekken, door ze dan een 'carte blanche' te geven, maar dit concept is nu langzaam maar zeker aan het verdwijnen".

Anders
Netflix zou zich willen gaan focussen op kleinere projecten, wat waarschijnlijk het gevolg is van de recente teleurstellende cijfers. In het eerste kwartaal van 2022 boekte het bedrijf namelijk voor het eerst in 10 jaar tijd een verlies aan abonnees. Zo gingen ze van 221,84 miljoen abonnees naar 221,64 miljoen.

Andere streamingdiensten groeien juist, waardoor Netflix hun strategie aanpast. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit gaat uitpakken, aangezien de streaminggigant wel nog werkt aan verschillende Red Notice-sequels, meerdere Knives Out-films en ook willen ze het The Gray Man-universum verder uitbreiden. Grote films blijven er dus wel nog komen, maar wel minder en minder...

NieuwsFilm

meest populair