Netflix gaat het compleet anders doen met nieuwe films

Netflix gaat het compleet anders doen met nieuwe films

Minder, maar meer dure films.

Netflix is nog altijd de grootste streamingdienst die er maar is. Maar de streamingdienst zag het aantal abonnees enigszins terug lopen.

Dat komt volgens Netflix door een aantal zaken. Een daarvan is het feit dat men de dienst helemaal stopt in Rusland. Maar tegelijk lijkt het erop dat men te maken heeft met toenemende concurrentie van andere streamingdiensten, waaronder HBO Max, Disney+ en meer. Dat leidt tot een steeds moeilijker landschap om mensen vast te houden.

Netflix en films
In een poging om mensen vast te houden, zet Netflix tegenwoordig in op minder content, en juist betere, kwalitatief hoogstaande content.

We lezen nu via een bron dat Netflix minder films wil gaan uitbrengen dan voorheen het geval was. Het doel is om ze beter, groter te maken. En er dus minder uit te brengen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Netflix helemaal stopt met kleinere films, maar wel dat het bedrijf simpelweg iets meer focus aanlegt.

Groter wil natuurlijk ook niet direct zeggen dat films duurder zijn. "Het doel is om de best mogelijke versie te maken, in plaats van de goedkoopste," aldus een insider.

NieuwsFilm

meest populair