Paramount is aangeklaagd na 'Top Gun: Maverick' auteursrechtenclaim

Paramount is aangeklaagd na 'Top Gun: Maverick' auteursrechtenclaim

Na de succesvolle release van 'Top Gun: Maverick' wordt Paramount doelwit van een auteursrechten claim.

Top Gun: Maverick is het vervolg op de Top Gun film die verscheen in 1983. De originele 'Top Gun' is gebaseerd op een artikel dat ooit geschreven werd door Ehud Yonay, wiens kinderen nu hebben besloten om Paramount aan te klagen. Zij beweren dat de studio opnieuw de rechten had moeten kopen voordat 'Top Gun: Maverick' uit zou komen.

Volgens The Hollywood Reporter is er een aanklacht ingediend door de kinderen van Ehud Yonay. 'Top Gun: Maverick is het vervolg op de originele Top Gun uit 1983, volgens de Yonays heeft Paramount deze auteursrechten opzettelijk genegeerd nadat zij naar eigen zeggen deze rechten sinds 2020 al in handen hadden.

Paramount verwerpt bewering

Volgens Paramount is het een belangrijk gegeven dat de film al in de maak was. De studio zegt dat 'Top Gun: Maverick' al voldoende voltooid was voordat de Yonays de rechten weer in handen kregen. De familie Yonay eist nu een nog niet gespecificeerde schadevergoeding met daarnaast ook een deel van de winst dat 'Top Gun: Maverick' zal opleveren.

'Top Gun: Maverick' heeft in de eerste vier dagen na de release al $160 miljoen dollar opgeleverd en maar 29% minder in het tweede weekend, een record voor Paramount en Tom Cruise.

NieuwsFilm

meest populair