Nieuwste 'Jurassic World' compleet afgebrand door critici

Nieuwste 'Jurassic World' compleet afgebrand door critici

De derde Jurassic World-film lijkt helaas niet te leveren.

Even geleden leek Jurassic World Dominion nog goed te worden ontvangen door de critici in de landen waar de film al was verschenen. Online reacties lieten deze week al doorschemeren dat die ontvangst misschien wat te positief was. Nu staan de misschien wat meer betrouwbare recensies online.

En die recensies laten zien dat de film nog best wel eens zou kunnen tegenvallen. Op het moment van schrijven staat Dominion op de Tomatometer nog slechts 39 procent na 79 opgenomen recensies.

Tot op heden scoorde een film in de franchise nog niet zo zwak. De zwakst ontvangen film was tot op heden de voorganger Jurassic World: Fallen Kingdom uit 2018, met 47 procent.

Grootser, luider en vermoeiender
"Het moet toegegeven worden, de aanwezigheid van Dern, Neil en Goldblum is een beetje een staatsgreep voor deze noodlijdende franchise. Niets, zelfs niet Goldblums beruchte acteerstijl, kan het ervan weerhouden de slechtste film in de serie te zijn," schrijft Linda Marric van The Jewish Chronicle.

"Overvol, rommelig en hilarisch dom, Dominions ongevoelige en lege bedoelingen met nostalgie zijn pijnlijke herinneringen aan hoe veel beter de films vroeger waren," vindt Eric Francisco van Inverse.

"Grootser, luider en vermoeiender," is misschien wel de beste omschrijving. Je kunt het vanaf vandaag zelf beoordelen in alle Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair