Baz Luhrmann: "Dit is de reden waarom ik Harry Styles niet wilde als Elvis"

De regisseur koos voor een minder grote naam voor de biopic over de wereldberoemde zanger.

Wouter Drummen 9 juni 2022 13:32 in Algemeen
Regisseur Baz Luhrmann heeft maandenlang hard gewerkt aan zijn Elvis-biopic, waarvoor Austin Butler in de huid kruipt van de legendarische zanger. Voordat hij de hoofdrol wist te bemachtigen leek het er echter een lange tijd op dat de rol zou gaan naar Harry Styles. Luhrmann legt nu uit waarom dit niet doorging.

Styles, natuurlijk voornamelijk actief als zanger maar eveneens als acteur (denk bijvoorbeeld maar aan Dunkirk en Eternals), werd lang gezien als dé grote kanshebber om het muziekicoon te spelen, maar uiteindelijk ging toch Butler met de rol aan de haal.

Lastig
Volgens Luhrmann was het een lastig proces om de juiste acteur te vinden. Niet alleen Butler en Styles werden genoemd, maar ook Ansel Elgort (Baby Driver) en Miles Teller (Whiplash). De filmmaker vond het echter belangrijk om voor een ietwat onbekendere naam te gaan, waardoor Styles het niet werd.

Zo zegt de regisseur: "Begrijp me niet verkeerd, ik vind Harry een geweldige acteur. Ik zou graag op een dag met hem willen samenwerken, maar het grote probleem met Harry is dat hij Harry Styles is. Hij is nu al een icoon. Hij had enorm veel interesse in de rol en zag het zitten, maar ik denk dat mensen dan Harry Styles zien en niet Elvis. Maar het is een geweldige gozer en ik hoop dat we nog eens iets anders kunnen maken!"

Verschil
In Dunkirk speelt Styles dan ook niet de hoofdrol, maar in de Elvis-biopic zou dat heel anders zijn geweest, aangezien hij zowat elke keer in beeld zou komen. Luhrmann besloot dus een andere richting in te slaan. Later deze maand zullen we zien of zijn keuze goed heeft uitgepakt, wanneer de film uitkomt!

NieuwsFilm