HBO maakt documentaire over Ohio State abuse met George Clooney

HBO maakt documentaire over Ohio State abuse met George Clooney

De documentaire vertelt de verhalen van 180 mannen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik.

HBO heeft samen met Smokehouse Pictures en Sports Illustrated aangekondigd dat ze een nieuwe documentaire produceren, welke geregisseerd wordt door George Clooney en Grant Heslov. De naamloze documentaire is gebaseerd op het verhaal van Sports Illustrated, welke gaat over het Ohio State University schandaal waar langdurige seksuele mishandeling heeft plaatsgevonden.

Bijna 180 mannen zijn betrokken geweest bij dit schandaal dat plaatsvond over een periode van wel 30 jaar. De mannen van Ohio State University hebben Richard Strauss beschuldigd van seksueel misbruik, de man in kwestie was coach en sportarts op de universiteit.

Daarnaast zijn de voormalige worstelcoach Russ Hellickson en zijn toenmalige assistent beschuldigd van het niet optreden tegen de gebeurtenissen, terwijl zij van de situatie op de hoogte waren. Volgens rapporten bleek de universiteit van deze situatie op de hoogte te zijn sinds 1979, in 2020 is hier wat aan gedaan.

Smokehouse Productions
In 2006 heeft George Clooney Smokehouse Productions opgericht. De studio heeft sindsdien gewerkt aan films zoals Argo en Ocean's Eight.

De Academy Award en Emmy winnaar Eva Orner werkt ook mee aan de documentaire, zij vertelt de verhalen van alle slachtoffers. Een van de verhalen is afkomstig van ex-UFC zwaargewicht kampioen Mark Coleman, welke zijn verhaal als eerst vertelde aan Sports Illustrated. Met dat verhaal begint het allemaal.

George Clooney zei het volgende over zijn nieuwe documentaire: "Grant en ik zijn er trots op dat we aan dit project werken met HBO. Het betreft een hartverscheurend verhaal over mensen die misbruik maken van hun machtspositie en vervolgens hun daden in de doofpot te stoppen. Dat dit probleem tot op de dag van vandaag nog niet is opgelost is knettergek".

De documentaire zal verschijnen op HBO Max, wanneer dat precies is weten we nog niet.

NieuwsFilm

meest populair