'Jurassic World: Dominion' is de slechtste film in de franchise

'Jurassic World: Dominion' is de slechtste film in de franchise

Jurassic World loopt niet zo lekker bij de critici, wel bij het publiek.

Jurassic World Dominion draait in de bioscoop. Tijd om eens de balans op te maken. We richten ons op recensie-website Rotten Tomatoes en zetten de ontvangst van de zes films die tot nu toe verschenen in de Jurassic-franchise op een rij.

Duidelijk moge zijn dat deze zesde toevoeging voor critici bepaald niet de beste is. Sterker nog: Jurassic World Dominion is als je naar Rotten Tomatoes kijkt zelfs de slechtste film volgens critici. Het publiek is het daar allerminst mee eens en maakt er juist de tweede beste film tot nu toe van. We duiken erin!

De ontvangst van alle Jurassic-films
We zetten de ontvangst op een rij, gesorteerd op reacties van critici:

Jurassic Park (1993): Critici 92% | Publiek: 91%
"Jurassic Park is een spektakel van special effects, levensechte animatrons en misschien wel het beste werk van Spielberg wat ontzagwekkende en terreuropwekkende beelden betreft sinds Jaws."

Jurassic World (2015): Critici: 71% | Publiek: 78%
"Jurassic World kan de vindingrijkheid en de impact van het origineel niet matchen, maar werkt op zichzelf prima als entertainende en visueel meeslepende popcorn thriller."

The Lost World: Jurassic Park (1997): Critici: 53% | Publiek: 51%
"The Lost World laat zien hoe snel special effects zich ontwikkeld hebben in die vier jaar sinds Jurassic Park. Helaas, bewijst het ook hoe moeilijk het kan zijn om een daadwerkelijk meeslepend vervolg te maken."

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018): Critici: 47% | Publiek: 48%
"Jurassic World: Fallen Kingdom voegt nog meer enorme actie toe aan deze blockbuster franchise, maar de echt opwindende momenten schieten steeds meer tekort."

Jurassic Park III (2001): Critici: 49% | Publiek: 36%
"Jurassic Park III is veel duisterder en sneller dan zijn voorgangers, maar dat compenseert niet voor het voortdurende creatieve verval van de franchise."

Jurassic World Dominion (2022): Critici: 34% | Publiek: 80%
"Jurassic World Dominion is een verbetering ten opzichte van zijn voorgangers, maar deze franchise is lang gekomen van zijn klassieke start."

NieuwsFilm

meest populair