Gorr the God Butcher is geen gewone schurk in Marvel-film 'Thor: Love and Thunder'

Gorr the God Butcher is geen gewone schurk in Marvel-film 'Thor: Love and Thunder'

Thor: Love and Thunder klinkt steeds intrigerender.

Christian Bale's Gorr the God Butcher is geen rechttoe, rechtaan slechterik in Thor: Love and Thunder. Deze volgende film in het Marvel Cinematic Universe volgt de Avenger uit de titel die strijdt tegen Gorr.

Dat doet hij samen met onder meer Valkyrie, maar ook Lady Sif, Korg en Mighty Thor. Die laatste blijkt Jane Foster te zijn met opvallende nieuwe superkrachten en Mjölnir, de hamer van Thor! En dat zullen ze nodig hebben in Thor: Love and Thunder.

Thor: Love and Thunder-schurk
Volgens regisseur Taika Waititi is Gorr geen gewone schurk. "Hem is vaak tekort gedaan door goden. Veel van zijn motivatie komt voort uit wraakgevoelens voor al die momenten," aldus Waititi.

"We wilden zijn idee van religie, zijn geloof en wat het betekent om in een hogere macht te vertrouwen, verkennen. En omdat Thor in essentie een god is, wat het voor hem betekent om deze goden te vertegenwoordigen."

Ook acteur Chris Hemsworth ziet Gorr niet als een standaard vijand. "Er zit echte complexiteit in hem. Het is niet zwart-wit, wat hij doet. Het is een echte motivatie die hem drijft, want dat maakt hem een interessante slechterik. Je bent het er misschien niet mee eens, maar je begrijpt wel waarom hij zover is gegaan."

NieuwsFilm

meest populair