'Star Wars'-theorie maakt van geliefde Qui-Gon Jinn een grote schurk

'Star Wars'-theorie maakt van geliefde Qui-Gon Jinn een grote schurk

Was hij een Sith Lord?

Qui-Gon Jinn wordt door velen gezien als een van de beste Jedi van zijn generatie. Hij was wijs, rechtvaardig en machtig en enorm toegewijd aan de Force en het potentieel voor goedheid. En hij speelde een belangrijke rol in de Jedi Order in de laatste decennia van de Galactic Republic.

Qui-Gon Jinn was cruciaal in het redden van de jonge Queen Padmé Amidala en hij redde Anakin Skywalker van een leven als slaaf. Qui-Gon Jinn zag bovendien de mogelijkheid dat Skywalker de 'uitverkorene' was die de strijd met de Sith zou eindigen.

Was Qui-Gon Jinn een schurk?
Fans van Star Wars denken nu opvallend genoeg dat Qui-Gon Jinn een duistere kant had. Was hij wel een goede en rechtschapen Jedi? Of was hij eigenlijk een manipulator die aan de duistere kant van de Force stond?

Qui-Gon Jinns gedrag wijkt in elk geval af van de traditionele en nobele weg van de Jedi. Hij was roekeloos en soms zelfs immoreel, wedde op het leven van het kind Anakin en manipuleerde Watto.

Was Qui-Gon Jinn een Gray Jedi?
Gray Jedi staan bekend om het afwijken van de traditionele leefwijze van de Jedi. Ze zijn onafhankelijker. Ze volgen de Force en niet zozeer de visie van de Jedi daarop.

Dat Qui-Gon Jinn een plek in de Jedi Council weigerde en Anakin wilde trainen tegen de wil van de Jedi Council in, suggereert dat hij in elk geval zijn eigen pad wilde volgen.

Wat nou als Qui-Gon Jinn de angst in Anakin volgde, net als de Jedi Council? Hij wist dat de jongen gevaarlijk kon zijn en wat nou als hij stiekem de Jedi zou haten?

Fans wijzen op het feit dat Jinn getraind werd door Count Dooku. Die werd later de Sith Lord Darth Tyranus. En zelfs toen Dooku een nobel man was, hij was toen al iemand die de hypocrisie van de Jedi snel beu was. Hij vond dat de Jedi zo corrupt waren, dat ze hun "eigen stank" niet eens roken.

Dooku zou die negatieve levensvisie doorgegeven kunnen hebben aan zijn leerling Jinn. Wie weet..

NieuwsFilm

meest populair