Ophef: 'Grote krant dwong Rebel Wilson uit de kast te komen'

Ophef: 'Grote krant dwong Rebel Wilson uit de kast te komen'

Volgens het blad heeft men echter een standaard werkwijze gevolgd.

Rebel Wilson maakte deze week bekend haar geluk te hebben gevonden bij Ramona Agruma. Mogelijk deed zij dit echter onder druk van een groot Australisch blad.

Hollywoodster Rebel Wilson maakte donderdag op Instagram bekend een relatie te hebben Ramona Agruma. Daarmee beleefde ze haar coming-out. "Lang zocht ik naar mijn Disney-prins, maar misschien was ik al die tijd wel gewoon op zoek naar een prinses", aldus Wilson in haar openhartige bericht.



Ophef
Een dag later werd bekend dat de Sydney Morning Herald het nieuws over Wilsons nieuwe relatie al had ontdekt en wilde onthullen. Daarvoor zou men de Pitch Perfect-actrice enkele dagen voor haar bericht op social media hebben benaderd. Wilson was de krant dus echter voor.

Columnist Andrew Hornery schreef in een later stukje ervan te balen dat Wilson het nieuws nu zelf bekend heeft gemaakt. Daarop is een hoop ophef ontstaan. Veel mensen vinden het respectloos dat het blad de geaardheid van Wilson zomaar wilde onthullen.

'Vaste werkwijze'
In een reactie op de ophef licht de Sydney Morning Herald de gekozen aanpak toe. Volgens redacteur Bevan Shields heeft het blad Wilson simpelweg de kans gegeven om te reageren op het nieuws. Hij schrijft dat men dat ook had gedaan als de nieuwe partner van de actrice een man zou zijn geweest.

"Net als elk medium hebben we haar benaderd met een aantal vragen en haar een deadline gegeven om te reageren. We hebben haar niet uit de kast proberen te lokken", tikt Shields. "Wilson heeft er uiteindelijk zelf voor gekozen om haar nieuwe partner publiekelijk te maken en we wensen hen het beste toe".

NieuwsFilm

meest populair