'Doctor Strange 2' loopt deze grote mijlpaal mis

'Doctor Strange 2' loopt deze grote mijlpaal mis

De Marvel-film gaat niet langs het miljard.

Ondanks dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness nog altijd op de derde plaats in de Noord-Amerikaanse box office top 10 staat en al $930 miljoen heeft opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's, wordt het niet de zoveelste film van Marvel Studios die langs het miljard gaat.

Na een Noord-Amerikaanse start met $187,4 miljoen leek het een kwestie van tijd voordat de tweede Doctor Strange-solofilm langs het miljard zou gaan. Toch is de kans zeer klein dat de score wordt bepaald. De opbrengst is namelijk snel aan het dalen er er moet op dit moment nog zo'n $70 miljoen opgehaald worden.

Binnenkort op Disney+
Die $70 miljoen werd voor corona misschien nog met een lange adem binnengesleept, maar doordat de 28e film in het Marvel Cinematic Universe vanaf 22 juni op Disney+ staat, lijken de inkomsten via de bioscopen nog sneller in te gaan kakken.

In the Multiverse of Madness had de tiende film kunnen zijn die langs het miljard had kunnen gaan en de tweede in Phase 4. Eerder wist Spider-Man: No Way Home al (ruim) langs het miljard te gaan.

Disney en Marvel Studios zullen de film ook niet al te veel meer gaan promoten aangezien de pijlen alweer zijn gericht op Thor: Love and Thunder en de serie Ms. Marvel.

NieuwsFilm

meest populair