'Scream'-sterren steunen vertrekkende Neve Campbell: "Ze is de Tom Cruise van de reeks"

'Scream'-sterren steunen vertrekkende Neve Campbell: "Ze is de Tom Cruise van de reeks"

De actrice stopt (voorlopig) met de slasherreeks omdat de producenten haar weigeren meer te betalen.

Neve Campbell maakte vorige week bekend niet terug te zullen keren als haar iconische personage Sidney Prescott in Scream 6. De actrice meent dat de producenten haar te weinig willen betalen. Nu hebben meerdere bekende gezichten uit de slasherfilmreeks hun steun uitgesproken voor haar.

Onder meer Matthew Lillard heeft laten weten het belachelijk te vinden dat men Campbell niet meer wil betalen. Hij speelde zelf een van de twee gemaskerde seriemoordenaars - Stuart Macher - in de allereerste Scream uit 1996. Volgens de acteur is Campbell simpelweg het gezicht van de franchise en verdient ze daarom een beter salaris.

"Is Tom Cruise met minder geld akkoord gegaan voor zijn nieuwste film?" vraagt hij zich hardop af, verwijzend naar Top Gun: Maverick. "Natuurlijk niet, dus waarom zou een vrouw akkoord moeten gaan met minder? Zou ze juist niet meer moeten verdienen naarmate de serie voordert? De laatste film was een enorm succes en bracht veel geld op".

'Gezicht van de franchose'
Jamie Kennedy, te zien als Randy Meeks in de eerste twee delen, heeft zich ook uitgelaten over het nieuws. Ook hij vindt het niet kunnen dat de studio Campbell weigert een beter aanbod te doen. "Dit bewijst maar weer eens hoe verdraaid het systeem is. Het gaat hier om het gezicht, het middelpunt van de franchise".

'Lastige situatie'
David Arquette - samen met Campbell en Courteney Cox de vaakst terugkerende sterren tot nu toe - heeft een iets genuanceerder standpunt. "Een film zonder Sidney is jammer en ik begrijp Neve's beslissing. Het blijft natuurlijk een industrie en de studio moet verschillende elementen van het budget zien te balanceren", meent hij.

"Gelukkig leeft haar personage nog steeds en zou ze terug kunnen keren in toekomstige delen, maar dan moeten de fans wel duidelijk maken dat ze dat graag willen zien gebeuren", aldus de vertolker van Dewey Riley.

NieuwsFilm

meest populair