Taika Waititi: "Zo wist ik Natalie Portman te overtuigen voor 'Thor: Love and Thunder'!"

Meer vrijheid en lol.

Het is een lange tijd geleden dat we Natalie Portman in een Marvel-film hebben gezien, maar regisseur Taika Waititi wist de met een Oscar bekroonde actrice te overtuigen om terug te keren voor Thor: Love and Thunder. Hoe deed hij dit?

Waititi wist hoge ogen te gooien met Thor: Ragnarok en gaat proberen dit succes te herhalen met het vervolg. Natuurlijk keren weer de nodige bekende gezichten terug, maar ook wist hij enkele topacteurs te strikken, zoals Christian Bale en eveneens Portman. Zij keert nu terug als Jane Foster maar zal voor de eerste keer te zien zijn als Mighty Thor.

Gesprek
De filmmaker trof de actrice om het met haar erover te hebben en wist haar te overtuigen door het volgende te zeggen: "Ik ging naar haar huis waar we het over Ragnarok hadden. Ik wil het altijd aantrekkelijk en leuk maken voor mijn acteurs, net zoals Christian voor dit nieuwe hoofdstuk. Hij wilde wel meedoen, maar hij wilde wel lol hebben. Voor Natalie is dat niet anders".

"De eerste paar films waarin ze te zien is als Jane zijn, tja, hoe moet je het zeggen... Niet echt spannend. In de vorige projecten was haar personage niet erg spannend, dus dat moest veranderen. Ik wilde haar personage meer te doen geven, maar ook wilde ik Natalie meer vrijheid en ruimte geven, om er zo echt van te kunnen genieten. Ik denk dat ze dit wel zag zitten".

Kritiek
Heel erg gek klinkt dit niet. Portman is een van de beste actrices in Hollywood, maar werd niet echt goed 'gebruikt' in Thor en Thor: The Dark World, waardoor er kritiek op Marvel kwam. In Love and Thunder is Jane meer dan enkel en alleen Thors liefje, aangezien zij nu Mighty Thor is, zelfs over de Mjölnir beschikt en samen zal werken met Thor om de grote slechterik Gorr te verslaan.

NieuwsFilm

meest populair