Nieuwe 'Lord of the Rings'-film brengt oude bekende terug

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film brengt oude bekende terug

Miranda Otto zit in de nieuwe film!

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim brengt actrice Miranda Otto terug. Zij speelde in de trilogie van regisseur Peter Jackson de rol van Éowyn. Ook is Brian Cox aangetrokken als hoofdrolspeler.

Decennia nadat Peter Jackson Midden-Aarde van Tolkien tot leven bracht, ondergaat de franchise ineens een creatieve wederopstanding. Door de verkoop van de televisierechten in 2017, werkt Amazon aan de prequelserie The Lord of the Rings: The Rings of Power. De filmrechten verkeren nog in handen bij New Line Cinema en Warner Bros., die de filmtrilogieën van Jackson maakten.

Een nieuwe animatiefilm
Een van de projecten van de studio's is The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim van regisseur Kenji Kamiyama.

De film speelt zich 250 jaar voor de films van Jackson af en is het verhaal van Helm Hammerhand, de legendarische koning van Rohan die het machtige fort bouwde dat later bekend zou komen te staan als Helm's Deep.

Vandaag is men begonnen met het onthullen van de cast. Actrice Otto spreekt de stem van Éowyn in, en is de verteller van de hele film. Acteur Brian Cox verzorgt de stem van de hoofdpersoon, Helm Hammerhand.

Ook is Emma Thompson te horen als Hera, de dochter van Helm, die haar vader helpt in een moeilijke situatie en een leger leidt. Luke Pasqualino spreekt de stem van Wulf in, de antagonist. Hij is een slimme en meedogenloze Dunlending heer, die wraak zoekt voor de dood van zijn vader en daarom complete legers lanceert op Helm en zijn volk.

Verder hoor je onder meer Lorraine Ashbourne, Shaun Dooley, Yazdan Qafouri, Benjamin Wainwright, Laurence Ubong Williams, Michael Wildman, Jude Akuwudike, Bilal Hasna en Janine Duvitski.

NieuwsFilm

meest populair