Milla Jovovich uit 'Resident Evil' over bijna naakt zijn in 'The Fifth Element'

Milla Jovovich uit 'Resident Evil' over bijna naakt zijn in 'The Fifth Element'

Milla Jovovich kijkt terug op haar bijzondere rol in The Fifth Element

Wie herinnert zich het waanzinnige kostuum in The Fifth Element nog van Milla Jovovich? Die met al die repen wit over de juiste delen, waardoor Leeloo kwetsbaar en haast naakt was? Vijfentwintig jaar oud is die sci-fi film met onder meer Bruce Willis. Voor die tijd was het een ongelooflijk unieke film door alle bijzondere typetjes en kostuums. Het zorgde voor een cultstatus."
"Elk kostuum is zelf met de hand ontworpen door Jean Paul Gaultier," vertelt Milla Jovovich in een interview met Vogue ter ere van het vijfentwintigjarig bestaan van dat unieke, witte kledingstuk. "Als je de film hebt gezien, begrijp je ook hoeveel werk al die kostuums waren. Elk pakje was ongelooflijk over the top, zoals alleen Jean Paul dat verzinnen kan."

"Het was de bedoeling dat de geboorte van Leeloo vastgelegd zou worden in een scène, maar ik niet de hele film naakt zou rondlopen. We kwamen op het idee van een patiënt in een ziekenhuis, zo discreet mogelijk gekleed naar omstandigheden. Een verband-achtig kostuum leek de oplossing."

"Leeloo worden was een proces. Ze praat anders, ze denkt anders, beweegt anders," vertelt Milla Jovovich verder. "Leeloo is enorm positief en waardeert elk onbenullig dingetje. Zij heeft een andere kijk op de wereld. Zij is immers het vijfde element. Voor die tijd was dat door velen nog een onbegrepen wijze van denken. Nu staan meer mensen open voor waardering."

"Na zeven maanden in die rol te hebben gezeten, merkte ik dat ik als 19-jarige ook gevormd was. Nu nog vind ik waardering in kleine dingen. Die vormen samen de grote dingen in het leven. Dat geef ik mijn dochters graag mee."

Milla Jovovich kennen wij ook van de films Resident Evil en Monster Hunter. Het interview van Milla Jovovich met Vogue op YouTube vind jij hieronder



NieuwsFilm

meest populair