Tom Hanks blijkt helemaal geen fan van zijn eigen 'Da Vinci Code'-franchise

Tom Hanks blijkt helemaal geen fan van zijn eigen 'Da Vinci Code'-franchise

Tom Hanks vindt de films maar onzinnig.

Het succes van het boek The Da Vinci Code van Dan Brown verraste de wereld. Niet gek dus dat er vervolgens films gemaakt werden op basis van de verhalen rond symbool-professor Robert Langdon.

Acteur Tom Hanks speelde die rol driemaal, in films die in toenemende mate matig ontvangen werden. Vervolgens was er nog de serie Dan Brown's The Lost Symbol van Peacock, die de boel van een reboot ziet.

The Da Vinci Code-kritiek
In een uitgebreid interview met The New York Times Magazine is Hanks opvallend kritisch op de films. "God, dat was een commerciële onderneming. Ja, die Robert Langdon-vervolgen zijn onzinnig. The Da Vinci Code was het."

"Ik bedoel, Dan Brown, god zegene hem, zegt: 'Er staat een standbeeld op een plek in Parijs! No way dat het daar staat. Zie je hoe er een kruis op de kaart gevormd wordt? Nou ja, het lijkt op een kruis.' Dat zijn van die heerlijke schattenjachten die net zo historisch accuraat zijn als James Bond-films dat over spionage zijn. Maar ze zijn net zo cynisch als een kruiswoordpuzzel. Alles wat we deden, was een afleiding beloven. Er is niets mis met goede commercie, als het goede commercie is. Maar tegen de tijd dat we de derde film maakte, bewezen we dat het geen goede commercie was."

Hoewel geen van de drie films goed ontvangen werden, was de eerste een commercieel succes met een verdienste van 758,2 miljoen dollar aan de box office. De laatste film bracht nog maar 220 miljoen dollar op. En de serie strandde al na één seizoen.

NieuwsFilm

meest populair