De volgende kaskraker van Disney weer sterk ontvangen

De volgende kaskraker van Disney weer sterk ontvangen

Lightyear van Disney/Pixar staat er goed voor.

Sinds deze week week draait de volgende film van Pixar in de Nederlandse bioscopen. In de States draait Lightyear - met voornamelijk Chris Evans aan het woord - ook en het eerste weekend ziet er financieel goed uit.

Eerst de ontvangst. Maar zelden wordt een animatiefilm van Pixar niet goed ontvangen. Eigenlijk altijd scoren de Pixar-films goed bij de critici en publiek. Bij Lightyear is dat ook weer het geval. Op het moment van schrijven staat de film op de Tomatometer op 79 procent (6.80/10) na 165 reviews. Het publiek geeft de animatiefilm zelfs 88 procent (4.4/5).

"Lightyear neemt genoegen met een nogal conventioneel oorsprongsverhaal in plaats van naar de sterren te reiken, maar dit prachtig geanimeerde avontuur slaagt bekwaam in zijn missie van ongecompliceerd plezier," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Flink wat miljoenen
De Toy Story-spinoff van regisseur Angus MacLane (Toy Story of Terror) gaat een mooi Amerikaans (en wereldwijd) premièreweekend tegemoet. In de States wordt er een opbrengst van zo'n $70 tot $85 miljoen verwacht en wereldwijd zou de teller uit moeten komen op een kleine $150 miljoen.

Overigens is de kans groot dat de openingsweekenden en eindopbrengsten van animatiefilms komende tijd lager gaan uitpakken dan voor de coronapandemie. De afgelopen animatiefilms van Disney verschenen namelijk al na 30 dagen op Disney+. Hoe dat met Lightyear gaat is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair