'Top Gun: Maverick' over zijn Formule 1 film met Brad Pitt (maar volledig zonder CGI!)

Joseph Kosinski neemt alleen genoeg met 'the real deal'!

Wouter Drummen 19 juni 2022 13:09 in Algemeen
Regisseur Joseph Kosinski weet hoge ogen te gooien met het Top Gun vervolg genaamd Maverick. De nieuwe film met Tom Cruise is nu al de succesvolste film van zijn carrière. De blockbuster heeft namelijk al meer dan 800 miljoen dollar opgehaald en het is nog niet voorbij, maar vele filmfanaten kijken alweer uit naar Kosinski's nieuwe project.

Heel erg gek is dit niet. De filmmaker liet al eerder weten opnieuw een film te gaan maken met een hoog adrenalinegehalte. Deze keer worden de straaljagers echter vervangen door raceauto's en zal Cruise plaats moeten maken voor een andere megaster, namelijk Brad Pitt.

Te gek
Volgens Kosinski wordt dit opnieuw een knaller met de nodige gave en sterke scènes. Tijdens een recent interview liet hij zich erover uit: "Natuurlijk zijn we allemaal tevreden om te zien hoe goed Top Gun het doet. Het is gaaf om te zien hoe iedereen zo onder de indruk is van de beelden, maar we wilden dan ook echt voor 'the real deal' gaan".

"Veel jongeren zijn dit niet eens gewend. Zij hebben dit nauwelijks gezien, aangezien zij altijd enkel en alleen CGI voorgeschoteld krijgen. Maar Maverick voelt echt aan, het is in de ogen van de jonge gasten nieuw. Dat is ook precies waar ik met mijn Formule 1 film naartoe wil. Ik wil gaan voor echte races, met echte auto's, en dat allemaal weten vast te leggen. Dat wordt enorm lastig, maar wel een hele gave uitdaging!"

Project
Er is verder nog maar tamelijk weinig bekend over de film, al weten we ook dat F1-kampioen Lewis Hamilton bij het project betrokken is. Het verhaal lijkt een iets oudere racer (Pitt) te volgen die al een tijdje met pensioen is maar terugkeert om een jong opkomend talent te coachen. Het klinkt als Top Gun: Maverick, alleen dan met auto's.

Helaas zal de film hoogstwaarschijnlijk wel niet in de bioscoop te zien, aangezien het gerucht de ronde doet dat Apple de rechten heeft weten te bemachtigen en de film dus zullen uitbrengen op hun streamingdienst, Apple TV+.

NieuwsFilm