Waarom alle vijf 'Avatar'-films gemaakt moeten worden

Waarom alle vijf 'Avatar'-films gemaakt moeten worden

James Cameron heeft een goede reden.

Het kostte James Cameron uiteindelijk dertien jaar om het eerste vervolg op Avatar uit 2009 op te leveren. Uiteraard hoopt iedereen die bij die film betrokken is dat er een vergelijkbaar succes wordt geboekt. Maar of dat gebeurt bepaalt het publiek.

Cameron hoopt dat uiteindelijk vijf films in de reeks verschijnen. Dit zei hij in gesprek met Empire Magazine. Alleen met vijf films kan hij namelijk het gehele verhaal vertellen.

Deel 4 wordt een 'motherfucker'
"Alles wat ik te zeggen heb over familie, over duurzaamheid, over klimaat, over de natuurlijke wereld, de thema's die voor mij belangrijk zijn in het echte leven en in mijn filmische leven, kan ik op dit doek vertellen," zegt Cameron over de noodzaak die hij ziet om de vele vervolgfilms te maken.

"Ik werd steeds enthousiaster naarmate ik vorderde. Film vier is een kurkentrekker. Het is een 'motherfucker'. Ik hoop echt dat ik het ga halen," aldus de 67 jarige filmmaker. "Maar het hangt af van de krachten in de markt. Drie is al klaar, dus die komt er sowieso. Ik hoop echt dat we vier en vijf kunnen maken, omdat het uiteindelijk één groot verhaal is."

Even geleden werd al duidelijk dat er al flink wat werk in Avatar 4 zit. Die film staat gepland voor december 2026. In december dit jaar dus eerst Avatar: The Way of the Water.

NieuwsFilm

meest populair