Kaskraker 'Top Gun: Maverick' razendsnel als 50e film naar hoogtepunt

En de eerste in 2022.

Bram de Groot 21 juni 2022 07:48 in Algemeen
De box office-score van Top Gun: Maverick verbaast waarschijnlijk vriend en vijand. De razendsnelle actiefilm staat drie weekenden na de première al op een indrukwekkende 900 miljoen dollar wereldwijd en na aankomend weekend is de grens van 1 miljard waarschijnlijk gepasseerd.

Mocht dit lukken dan zal de film met onder meer Tom Cruise als eerste film in 2022 lands de grens van 1 miljard dollar wereldwijd gaan. Een prestatie die de grote Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness waarschijnlijk niet gaat neerzetten.

Als 50e film ooit langs het miljard
Sinds dat Titanic in 1998 de eerste film werd die wat betreft opbrengst langs het miljard wereldwijd ging, zijn er tot op heden 49 films die voorbij de ooit zo magische grens zijn gegaan.

Het merendeel van die films zijn verfilmingen, superheldenfilms en heel wat vervolgfilms. En tot die laatste categorie behoort Top Gun: Maverick uiteraard ook. Aangezien de snelle actiefilm nog altijd erg sterk presteert, is het afwachten tot welke score de film kan komen.

De eerste film met een miljard dollar opbrengst die gepasseerd wordt, is The Dark Knight uit 2008 met een wereldwijde opbrengst van $1.006.102.277.

NieuwsFilm