Deze nieuwe series moet je checken of skippen volgens de recensenten van SerieTotaal

Moet je Billy the Kid of The Staircase echt gezien hebben?

Sebastiaan Khouw 22 juni 2022 20:30 in Algemeen
The Staircase
The Staircase vertelt het bekende proces tegen Michael Peterson, die verdacht (en veroordeeld) werd voor de moord op zijn vrouw, Kathleen Peterson. Het verhaal is al meerdere malen verfilmd.

De bekendste versie was tot nu toe de documentaireserie getiteld The Staircase. Nu is er een gelijknamige dramaserie gekomen die het leven van Michael, en de productie van de documentaireserie, volgt.

Recensent Jip Strijbos noemt deze dramaserie boeiend, raar, rommelig en verwarrend. In zijn woorden is de serie dat allemaal "net als de zaak waar hij op is gebaseerd". The Staircase is geregisseerd door Antonio Campos en Leigh Janiak.

De cast bestaat uit onder andere Colin Firth, Toni Collette, Michael Stuhlbarg, Sophie Turner, Dane DeHaan, en Juliette Binoche. Dit is wat Strijbos concludeerde in zijn recensie: "Voor bekenden is The Staircase geen must, maar voor de rest is dit een intrigerend instappunt voor de bizarre wereld van de Petersons."

The Staircase is nu te zien op HBO Max in Nederland. Lees hier de volledige recensie.

Peaky Blinders seizoen 6
Het zesde - en laatste - seizoen van de hit serie Peaky Blinders speelt zich vier jaar af na de gebeurtenissen uit het vorige seizoen. Veel liefhebbers en fans van de serie zijn benieuwd of dit laatste seizoen de serie op een hoogtepunt zal laten eindigen.

Gelukkig heeft recensent Jip Strijbos hier een antwoord op. Peaky Blinders seizoen 6 is volgens de recensent "een waardig afscheid van negen jaar gescheld, gebeuk, gesnuif en geschreeuw."

Naast regisseur Anthony Byrne keerden ook castleden Cillian Murphy, Paul Anderson, Finn Cole, Natasha O'Keeffe, en meer terug voor dit laatste seizoen van Peaky Blinders.

Ondanks dat de serie volgens Strijbos spannender had gemogen, weet de serie tot de laatste minuut nog te verrassen. Volgens de recensent is dit laatste seizoen dus een waardig afscheid van Peaky Blinders.

Peaky Blinders seizoen 6 is nu te zien op Netflix in Nederland. Lees hier de volledige recensie.

The Baby
Volgens recensent Arjan Welles is The Baby "misschien niet de beste serie om te kijken als je in blijde verwachting bent". Daarnaast benoemt Welles dat je The Baby ook beter kunt skippen als je van echte spanning houdt.

The Baby is een nieuwe Britse komische horrorminiserie op HBO Max. De miniserie bevat afleveringen die geregisseerd zijn door Faraz Shariat, Stacey Gregg, en Ella Jones.

De cast bestaat uit onder andere Michelle de Swarte, Amira Ghazella, Amber Grappy en meer. Welles concludeerde in zijn recensie dat The Baby nergens echt dreigend of onheilspellend wordt.

The Baby is nu te kijken op HBO Max in Nederland. Lees hier de volledige recensie.

Billy the Kid
Billy the Kid is de nieuwste serie van Michael Hirst - de bedenker van de populaire serie Vikings. In Billy the Kid volgen we oorsprongsverhaal van de legendarische revolverheld.

Volgens recensent Zadok Samson is Billy the Kid echter een "suf familiedrama", maar gelukkig wordt de serie nog gered door door hoofdrolspeler Tom Blyth. Volgens Samson combineert Blythe jongensachtige charme met sluimerend gevaar.

Billy the Kid bevat afleveringen die geregisseerd zijn door onder andere Otto Bathurst, David Frazee en Rachel Leiterman. De cast bestaat uit onder andere Tom Blyth, Eileen O'Higgins en Daniel Webber.

Samson merkte op dat de serie zeker niet slecht, maar ook ver weg van perfect is. Daarbij concludeerde hij het volgende: "Als Viaplay op de markt van streamingdiensten mee wil spelen met de grote jongens, zal het toch echt met betere kwaliteit moeten komen."

Billy the Kid is nu te kijken op Viaplay in Nederland. Lees hier de volledige recensie.

God's Favorite Idiot
Dat een serie een komische concept heeft, hoeft nog niet te betekenen dat de serie daadwerkelijk grappig is. Zo blijkt ook uit Tom van der Kriekes recensie van God's Favorite Idiot.

God's Favorite Idiot wordt volgens van der Krieke nooit interessant of grappig. Het verhaal van God's Favorite Idiot gaat over een Amerikaanse man die door God gekozen wordt om haar woord te verspreiden.

God's Favorite Idiot is geregisseerd door Michael McDonald en Sheila Waldron. De cast bestaat uit onder andere Ben Falcone, Melissa McCarthy, Usman Ally en Steve Mallory.

Er hebben veel talentvolle mensen mee hebben gewerkt aan God's Favorite Idiot, maar volgens van der Krieke geeft het script "de getalenteerde komedieacteurs erg weinig om mee te werken."

God's Favorite Idiot is nu te kijken op Netflix in Nederland. Lees hier de volledige recensie.

NieuwsFilm