Nieuwe bioscoopfilm 'Elvis' had toch bizar lang kunnen duren

240 minuten in de bioscoopzaal... Misschien net te lang.

Bram de Groot 22 juni 2022 09:13 in Algemeen
De biopic Elvis van Baz Luhrmann (The Great Gatsby, Moulin Rouge!) draait vanaf deze week in vele landen in de bioscoop, ook in Nederland. De ontvangst is over het algemeen zeer goed. Toch is er een puntje waar bepaalde mensen wat moeite mee hebben, de speelduur van 159 minuten.

Nu blijkt dat de originele versie van de film veel langer duurt. In een recent gesprek met Radio Times bevestigde Luhrmann dat hij oorspronkelijk een versie van vier uur (240 minuten) opleverde met tal van belangrijke scènes, zoals Presley's beruchte ontmoeting met Richard Nixon.

Versie van 240 minuten beschikbaar
"Ik bedoel, ik heb een versie van vier uur. Echt waar. Maar ik moest het terugbrengen tot 2 uur 30," aldus de regisseur. "Ik had graag wat meer op een aantal andere dingen willen inzoomen - er is zoveel meer."

"Ik bedoel, er zijn zoveel dingen die ik heb opgenomen, zoals de relatie met de band, ik moest dat eruit halen, en het is zo interessant hoe de kolonel ze kwijtraakt," voegde Luhrmann toe.

De filmmaker onthulde verder dat de langere versie een grotere verkenning van de relatie van Elvis met zijn eerste vriendin Dixie en zijn verslaving aan barbituraten bevatte, wat uiteindelijk leidde tot de Nixon-ontmoeting.

Er is nog geen melding gedaan van dat die langere cut uiteindelijk verschijnt, ook al klinkt het als perfect HBO Max-materiaal. De "korte versie" van de film met Austin Butler en Tom Hanks is vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen te zien.NieuwsFilm