Pixar-fan tovert de trailer van 'Lightyear' om naar een PlayStation 1 videospel

3D-animator Hoolopee maakte een PS1 trailer van de Pixar-film.

Sebastiaan Khouw 22 juni 2022 15:34 in Algemeen
3D-animator Hoolopee heeft een korte video gemaakt waarin hij Pixars [film=https://www.filmtotaal.nl/film/36307]Lightyear[film] presenteert als een klassieke videogame voor Sony's PlayStation 1. Pixars Lightyear is de nieuwste film van de animatiestudio.

Lightyear volgt het verhaal van de astronaut waarop het speelgoedfiguurtje Buzz Lightyear uiteindelijk gebaseerd werd. Ondanks dat de film gemixt ontvangen is bij beide critici, fans en de box office, heeft 3D-animator Hoolopee toch een eerbetoon gemaakt met zijn video.

Playstation 1
De animator deelde de video eerst op zijn twitteraccount. Hoolopee stelde zich voor hoe Lightyear eruit zou zien als het verhaal niet in een film, maar in de vorm van een klassiek Playstation 1 videospel werd verteld.

De 3D-animator heeft de visuele verschijning van de trailer, waarbij hij gebruik maakt van een meer blokkerige, pixelachtige esthetiek, vergelijkbaar met klassieke PS1-titels als Final Fantasy VII en het originele Resident Evil uit 1996. Bekijk hieronder de fantasierijke en creatieve recreatie van Lightyear.NieuwsFilm