'Thor: Love and Thunder': waarom is Valkyrie King en eigenlijk niet Queen?

De actrice legt het even zelf uit.

Wouter Drummen 23 juni 2022 15:01 in Algemeen
Volgende maand zullen we eindelijk kunnen gaan genieten van Thor: Love and Thunder. Chris Hemsworth keert natuurlijk weer terug als de geliefde superheld, maar ook de rest van de cast mag er zijn.

Zo neemt Thor het op tegen Gorr The God Butcher (Christian Bale), maar alleen staat hij hier niet voor. Hij wordt namelijk bijgestaan door The Guardians of the Galaxy groep, The Mighty Thor (Natalie Portman) en King Valkyrie (Tessa Thompson). Toch vinden sommige fans het vreemd dat zij King en niet Queen genoemd wordt. Hoe komt dit eigenlijk?

Uitleg
Aan het einde van Avengers: Endgame besluit Thor Asgard te verlaten en wordt Valkyrie de nieuwe koning. Tijdens een recent interview laat Thompson zich erover uit: "Ze is een goede koning. Ik weet dat er op het internet wat verwarring is ontstaan over de titel, aangezien het om een man lijkt te gaan".

"De reden hiervoor is dat Thor normaalgesproken koning zou worden, maar hier geen interesse in had. Valkyrie nam dus het stokje over en zij nam gewoon niet de moeite de titel te veranderen. De titel was altijd 'King of Asgard' en zij zegt gewoon: 'Nou, laat ik dan ook maar koning worden'. Dat is de eenvoudige reden achter haar titel".

Zin in
De actrice kan in ieder geval niet wachten op Love and Thunder en zegt dat ons een heel gaaf spektakel staat te wachten. Ook is ze tevreden met haar aandeel in de blockbuster, aangezien ze wederom een grote en belangrijke rol speelt: "De pakken die Valkyrie draagt zijn eigenlijk een knipoog naar Frida Kahlo. Let daar maar goed op wanneer de film volgende maand te zien zal zijn!"

NieuwsFilm