Emma Thompson flink onder vuur voor dragen dikmaakpak in nieuwe 'Matilda'-film van Netflix

Zo'n pak zou vandaag de dag niet meer kunnen.

FilmTotaal 23 juni 2022 15:04 in Celebrity
Emma Thompson is binnenkort te zien als het helse schoolhoofd Ms Trunchbull in Matilda van Netflix. De Britse actrice ligt nu echter onder vuur voor het feit dat ze een dikmaakpak in de musicalfilm draagt.

Op social media is discussie ontstaan over het dikmaakpak dat Thompson draagt in Matilda. Deze werd aangewakkerd door Metro-columnist Emmie Harrison-West. Zij vindt het niet kunnen dat filmmakers dikmaakpakken gebruiken.

"Dikmaakpakken zijn zo genormaliseerd dat sommige mensen geeneens meer door hebben wanneer acteurs er een dragen. Ik vind dat een zeer frustrerende ontwikkeling", schrijft zij op Twitter.

"Als een vrouw die zelf wat voller is, vind ik het dehumaniserend dat er zo'n karikatuur van mijn lichaamstype wordt gemaakt. Het is niet ethisch, authentiek en representatief voor mijn ervaringen in het leven".

Klachtenregen
De tweets van Harrison-West leverden de nodige reacties op van medestanders. Er blijkt meer kritiek op het dikmaakpak te zijn. "Ik ben altijd een fan van Emma geweest, maar dit vind ik gewoon walgelijk", klaagt een teleurgesteld iemand.

Een ander schrijft: "Het raakt me echt dat zo'n prachtige vrouw dit soort dingen moet doen voor een rol".

NieuwsFilm