'Lord of the Rings'-serie doet iets unieks met Orcs

Er zitten vrouwelijke Orcs in!

Jim Pedd 24 juni 2022 20:30 in Algemeen
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power van Prime Video wordt heel anders dan je denkt. De televisieserie duikt bijvoorbeeld diep in de Orks en hun wezen. Zo gaan we voor het eerst vrouwelijke Orks zien! Maar het gaat verder dan dat.

"Ze waren min of meer verdwenen," aldus Jamie Wilson die aan het hoofd van het make-up departement stond en acteurs en actrices moest omvormen tot gevaarlijke Orks. "Iedereen dacht: 'jeej, ze zijn uitgeroeid van Midden-Aarde'."

Vrouwelijke Orks
"Maar in werkelijkheid hadden ze zich terug getrokken in het duister, in kleine groepjes, zich verborgen in tunnels en leefden ze min of meer onder Midden-Aarde. Want de enige manier waarop ze konden overleven was door zich te verstoppen, zo lang waren ze opgejaagd. Dus dit draait er ook duidelijk om dat ze terugkeren terwijl ze verenigd worden onder een zogenaamde nieuwe leider."

"Er zijn ook wat vrouwelijke Orks die ik echt geweldig vind. Maar er is er eentje heel specifiek, die heel, heel lang en heel sterk is, die een geweldig gevecht heeft met een van onze elfen. Ik vermoed, of ik hoop, dat dit een favoriet gevecht zal zijn bij de fans."

The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt daarmee interessant! De serie gaat duidelijk kijken in de diepte van de Orks en waar ze vandaan komen.

NieuwsFilm