Harrison Ford gaat stoppen met acteren

Indiana Jones 5 lijkt zijn laatste film te worden.

Jim Pedd 26 juni 2022 12:07 in Algemeen
John Williams stelt dat Harrison Ford misschien wel met pensioen gaat na Indiana Jones 5. De acteur is inmiddels al bijna 81, dus gek is dat niet.

Ford speelde de afgelopen jaren in een paar van de meest iconische films ooit gemaakt. Denk aan de Star Wars-franchise, en Blade Runner. En een van zijn meest populaire rollen is natuurlijk die van Indiana Jones, die hij in 1981 voor het eerst speelde.

Harrison Ford met pensioen?
Ford Harrison Ford speelt volgende zomer weer de rol van Indiana Jones, in een film die meermaals uitgesteld is en heel wat tegenslagen te verwerken kreeg. Het verhaal is zeker nog niet bekend, maar het vermoeden is dat Ford digitaal jonger gemaakt zal worden voor bepaalde momenten in de film.

Tegen de tijd dat de nieuwe film rond Indiana Jones in de bioscoop draait, is Ford bijna 81 jaar oud. Zijn leeftijd maakt het al dat hij waarschijnlijk niet meer terug kan keren als Indiana Jones, gezien de fysieke eisen die komen kijken bij de actierol.

Tijdens een interview met AP vertelde John Williams dat Indiana Jones 5 zijn laatste film is waar hij componist voor is. "Op dit moment werk ik aan Indiana Jones 5, waarvan Harrison Ford, die best een stuk jonger is dan ik, geloof ik van heeft gezegd zijn laatste film te maken. Dus ik dacht: als Harrison dat kan, kan ik dat misschien ook wel."

NieuwsFilm