De eerste reactie van Christian Bale op dat hij in het 'MCU' zit

De slechterik uit Thor: Love and Thunder: "Het MCU, wat?"

Bram de Groot 26 juni 2022 16:00 in Algemeen
Je zou toch verwachten dat iedereen in Hollywood ondertussen het Marvel Cinematic Universe wel kent. Ook de afkorting MCU. Toch kent niet iedere acteur de succesvolle franchise. Bijvoorbeeld Christian Bale.

De acteur uit Wales en oud-Batman-acteur zien we binnenkort als de schurk Gorr the God Butcher in de volgende film in de reeks, Thor: Love and Thunder. Toch wist hij van tevoren niet wat het MCU is.

"Mensen zeiden: 'Oh, kijk hier eens naar! Hij hoort nu in het MCU!' En ik was zo van: waar hoor ik bij? Ik hoor nog helemaal nergens bij,, maar toch bedankt!" vertelde de acteur grappend. "Ik had zoiets van: het MCU? Ik moest vragen wat dat is."

Wat is het MCU Eigenlijk?
Het MCU is volgens Wikipedia "een Amerikaanse mediafranchise en een gedeeld universum waarin een reeks superheldenfilms, geproduceerd door Marvel Studios, centraal staat."

"De franchise omvat ook televisieseries, korte films, digitale series en literatuur. Het gedeelde universum, net als het originele Marvel-universum in stripboeken, werd tot stand gebracht door gemeenschappelijke plotelementen, omgevingen, cast en personages aan elkaar te koppelen," luidt de verdere beschrijving.

Inclusief de eerste MCU-film Iron Man (2008) en de eerste Disney+-serie WandaVision (2021) verschenen er tot op heden 28 films en 7 series. Daarnaast zijn er allerlei series van Marvel Entertainment (zoals Agents of S.H.I.E.L.D., Daredevil) en films van Sony Pictures (zoals Venom) en 20th Century Fox/Studios (X-Men) die in meer of mindere mate links hebben met het MCU.

NieuwsFilm