Nieuwe Netflix-blockbuster scoort helemaal niet zo goed

Spiderhead belooft een tegenvallend weekend.

Jim Pedd 27 juni 2022 07:02 in Algemeen
Spiderhead, de langverwachte scifi-thriller van regisseur Joseph Kosinski, werd op 17 juni op Netflix gelanceerd. Na een prima start, bleek de motor al vrij snel te haperen en uiteindelijk zelfs uit te vallen.

De film Spiderhead blijkt namelijk in rap tempo minder populair te zijn geworden. De eerste paar dagen op Netflix waren, vooral vergeleken met andere films, nogal teleurstellend.

Kijkcijfers
Netflix gaf zijn nieuwste statistieken vrij, waaronder de top tien meest bekeken Engelstalige films tussen 13 juni en 19 juni. Hoewel Spiderhead op 17 juni lanceerde, stond deze toch op de tweede plek.

Spiderhead werd echter slechts 35.400.000 uur bekeken. Dat lijken grote aantallen, maar als je het vergelijkt met andere kijkcijfers, is dit helemaal niet zo sterk.

Kijk bijvoorbeeld naar Hustle, dat 57.190.000 uur bekeken werd in die week, nog altijd meer dan Spiderhead. En vergelijk je het met Red Notice dan is het al helemaal teleurstellend. Die film trok 148.720.000 uur aan kijkers in zijn eerste twee (!) dagen.

De kijkcijfers zijn vrij middelmatig, vooral als je nog verder kijkt. Tussen 13 en 19 juni trok het eerste seizoen van Stranger Things, dat al jaren oud is, zelfs meer uren met 35.880.000 uur aan kijkers.

NieuwsFilm