Pakt Pixars keuze om Tim Allen voor Chris Evans te vervangen voor 'Lightyear' goed uit?

Pakt Pixars keuze om Tim Allen voor Chris Evans te vervangen voor 'Lightyear' goed uit?

Het lijkt er helaas niet op...

Op dit moment is de nieuwe Pixar, Lightyear, in de bioscoop te zien. De film draait natuurlijk om het geliefde Toy Story-personage, Buzz Lightyear, maar wordt deze keer ingesproken door Chris Evans i.p.v. Tim Allen. Waarom besloot Pixar dit te doen en pakt dit überhaupt wel goed uit?

De regisseur van de animatiefilm, Angus MacLane, liet al eerder weten dat hij enkel en alleen wilde werken met de Captain America-acteur. De reden hiervoor? Pixar wilde voor een iets serieuzere film gaan (maar Allen kwam de afgelopen maanden ook niet altijd even positief in het nieuws).

Anders
Zo zegt MacLane: "Tim als Buzz is wat grappiger maar ook iets dommer. Hij is in de Toy Story-films vaak de komische noot. Maar in 'Lightyear' is Buzz de actieheld. Hij is serieus, ambitieus en ook grappig, maar minder gek zodat de film wel de nodige dramatische momenten heeft".

"Chris Evans is daar perfect voor. Hij was geknipt voor de rol die we voor ogen hadden. Hij zet het personage neer zoals we dat willen en het was expres gedaan om hem te scheiden van Tims versie van Toy Story".

Succes?
Helaas lijkt dus juist een van de grote kritieken te zijn van de film. Hoewel Lightyear sterk onthaald werd, scoort hij helaas niet geweldig aan de box-office en vinden sommige mensen het jammer dat het niet meer 'de oude Buzz' is, maar dat Evans iets te serieus en ingetogen overkomt.

NieuwsFilm

meest populair