'Top Gun: Maverick' een megakaskraker en haalt nu ook 'Doctor Strange 2' in

Paramount's blockbuster vliegt nog steeds hoog aan de box office, en passeerde de felbegeerde 1 miljard dollar mijlpaal in het weekend.

Zoe van Leeuwen 28 juni 2022 12:09 in Algemeen
Top Gun: Maverick is de eerste film van het jaar en pas de tweede in de COVID-tijd (na Sony's "Spider-Man: No Way Home") die deze benchmark bereikt. Het is nog indrukwekkender dat "Maverick" de grens van $1 miljard heeft bereikt zonder in China of Rusland te spelen, twee belangrijke markten.

Na slechts 31 dagen op het grote scherm, is Top Gun: Maverick de eerste film van Tom Cruise geworden die de grens van 1 miljard dollar aan de wereldwijde box office overschrijdt. Eerder, 2018's Mission: Impossible - Fallout gerangschikt als de meest succesvolle film van de acteur met 791,1 miljoen dollar wereldwijd.
Cruise ging naar Twitter om de prestatie te vieren en om alle fans te bedanken.De inkomsten voor Maverick staan momenteel op een duizelingwekkende $1,006 miljard wereldwijd. Deze kaartverkoop was genoeg om de nieuwste MCU productie Doctor Strange in the Multiverse of Madness (943 miljoen dollar) in te halen als de best verdienende film van het jaar bij de wereldwijde box office.

NieuwsFilm