Checken of Skippen? Deze nieuwe series zijn besproken door de recensenten van SerieTotaal

Zijn series als Obi-Wan Kenobi en Man vs. Bee het kijken waard?

Sebastiaan Khouw 29 juni 2022 14:09 in Algemeen
Naast een heleboel nieuwe films, zijn er ook veel nieuwe (mini-)series en seizoenen van series, geplaatst op streamingdiensten als Netflix, HBO Max, Apple TV+, en Disney+. In dit recensie overzicht bespreek ik kort acht recente series die gerecenseerd zijn door de recensenten van Serietotaal.

Want welke series moet je checken? En welke series kun je beter overslaan - of moet je alleen een specifiek (nieuw) seizoen skippen?

Love, Victor seizoen 3
Love, Victor seizoen 3 is nu te zien op Disney+. Lees hier de volledige recensie.

Love, Victor seizoen 3 bevat afleveringen die onder andere geregisseerd zijn door Jason Ensler, Natalie Leite, en Steven Canals. De cast bestaat uit onder andere Michael Cimino, Rachel Hilson, Anthony Turpel, Bebe Wood, en George Sear.

Love, Victor seizoen 3 bevat 8 afleveringen. Volgens recensent Jacoline Maes was het eerste seizoen van Love, Victor een introductie van de personages, terwijl het tweede seizoen meer de diepte in ging.

Over het derde seizoen concludeerde Maes het volgende: "Helaas slaagt dit derde en laatste seizoen er niet in het niveau vast te houden en werkt het te snel toe naar een einde dat alle kijkers tevreden wil stellen over wie met wie eindigt." Daarnaast benoemt de recensent dat dit seizoen het zichzelf nog moeilijker maakt "doordat iedereen uiteindelijk zijn of haar happy end moet krijgen."

Love, Victor seizoen 3 lijkt volgens Maes "een oprechte poging" te doen om de fans te geven wat ze willen, maar het is "uiteindelijk allemaal veel te veel." De recensent concludeert dat de eindes de personages zijn gegund, maar dat "de weg ernaartoe zorgt voor een bitterzoet gevoel."
First Kill
First Kill is nu te zien op Netflix. Lees hier de volledige recensie.

First Kill bevat afleveringen die geregisseerd zijn door onder andere Eriq La Salle, Amanda Tapping, en Jet Wilkinson. De cast van First Kill bestaat uit onder andere Sarah Catherine Hook, Imani Lewis, Elizabeth Mitchell, Aubin Wise, en Gracie Dzienny.

Het eerste seizoen van First Kill bevat 8 afleveringen. In First Kill maken we kennis met een wereld waarin monsters en vampieren een plekje in de geschiedenisboeken hebben verkregen.

In First Kill leren we Juliette, een aspirant-vampier, en Cal, een afstammeling van monsterjagers, kennen. Recensent Laura Visser merkt op dat ondanks dat zij beiden gebrand zijn op hun 'first kill', de liefde in het verhaal van Juliette en Cal lijkt te winnen.

Volgens Visser is het geen bezwaar "dat dit recept zo oud is als de weg naar Rome." Dit komt volgens de recensent omdat First Kill "zich met het 2022-LBGTQ-sausje weet te onderscheiden van diverse minder originele varianten."
Man vs. Bee
Man vs. Bee is nu te zien op Netflix. Lees hier de volledige recensie.

Het eerste seizoen van Man vs. Bee is geregisseerd door David Kerr. De cast van de serie bestaat onder andere uit Rowan Atkinson, Jing Lusi, Julian Rhind-Tutt, en India Fowler.

Het eerste seizoen van Man vs. Bee bestaat uit 9 afleveringen. In Man vs. Bee raakt een man zo gefixeerd op een bij die hem het leven zuur maakt, dat hij zijn hele leven in het teken lijkt te zetten van het doden van deze bij.

Volgens recensent Tom van der Krieke laat Rowan Atkinson "weer eens zien hoe hij met zijn gezichtsuitdrukkingen en lichaamsbewegingen een heel komisch verhaal kan vertellen." Zo bestaat Man vs. Bee uit korte afleveringen "waarin slapstick de boventoon voert."

Volgens van der Krieke is dit "een soort komedie dat niet vaak meer gemaakt wordt." De recensent concludeert dan ook: "Het is dan ook vooral een plezier om Atkinson weer zo aan het werk te mogen zien."
Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi is nu te zien op Disney+. Lees hier de volledige recensie.

Obi-Wan Kenobi is miniserie. De serie is geregisseerd door Deborah Chow en de cast bestaat uit onder andere Ewan McGregor, Moses ingram, Vivien Lyra Blair, Hayden Christensen, en Rupert Friend.

Obi-Wan Kenobi bevat zes afleveringen. Recensent Arjan Welles beschrijft Obi-Wan Kenobi ook wel "als Episode III½: The Rise of Vader."

Welles noemt het "prettig dat er voor continuïteit met de films is gezorgd door alle nog beschikbare acteurs hun personage opnieuw te laten vertolken." Daarbij benoemt de recensent wel dat sommigen acteurs zichtbaar ouder geworden zijn en anderen slechts in één scène opdraven.

Welles benoemt de indruk "dat alles naar een confrontatie tussen Kenobi en Vader wordt toegeschreven" en dat "de rest bijzaak is." De recensent concludeert dan ook dat Obi-Wan Kenobi vooral een poging is "om de fans te plezieren", waardoor ze "niet te veel nieuwigheden" uit proberen.
Loot
Loot is nu te zien op Apple TV+. Lees hier de volledige recensie.

Loot bevat afleveringen die geregisseerd zijn door onder andere Alan Yang, Angela Barnes, en Miguel Arteta. De cast van het eerste seizoen bestaat uit onder andere Maya Rudolph, Joel Kim Booster, Michaela Jaé Rodriguez, Ron Funches en Nat Faxon.

Het eerste seizoen van Loot bestaat uit 10 afleveringen. Recensent Jacoline Maes noemt Loot een "bingewaardige serie."

Maes benoemt dat de kracht in deze serie van de kleurrijke persoonlijkheden van de personages komt. Daarnaast merkt ze op dat de cast "de humor van het script zeer succesvol wet over te brengen."

Ook concludeert ze dat de prima montage en het verzadigde kleurenpalet de kijkervaring extra aangenaam maken. Daarbij benoemt Maes dat "de afleveringen de comfortabele lengte van een krap half uur hebben", waardoor je zo door de tien afleveringen heen bent.
The Umbrella Academy Seizoen 3
The Umbrella Academy seizoen 3 is nu te zien op Netflix. Lees hier de volledige recensie.

Het derde seizoen van The Umbrella Academy bevat afleveringen die geregisseerd zijn door onder andere Jeremy Webb, Sylvain White, en Chery Duyne. De cast bestaat uit onder andere Elliot page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman en Robert Sheehan.

Het derde seizoen van The Umbrella Academy bevat tien afleveringen. Na het kijken van dit seizoen concludeerde recensent Laura Visser dat je minstens tien extra afleveringen gaat willen wensen.

Zo benoemt Visser dat The Umbrella Academy gedurende meerdere seizoenen niet moeite heeft om de kwaliteit hoog te houden. Dit is volgens de recensent "verre van het geval."

Visser zegt dat "de fantastische humoristische dialogen en buitengewoon passende muziek" de serie naar een hoger niveau tillen. Daarbij noemt ze ook dat de acteerprestaties van de sterrencast weer top zijn.
Chloe
Chloe is nu te zien op Amazon Prime Video. Lees hier de volledige recensie.

Chloe is geregisseerd door Alice Seabright. De cast van de serie bestaat uit onder andere Erin Doherty, Poppy Gilbert, Billy Howle, Pippa Bennett-Warner en Lisa Palfrey.

Chloe bevat zes afleveringen. Chloe vertelt het verhaal van Becky die zich binnen de vriendengroep van de overleden beroemdheid Chloe, weet te wurmen.

Volgens recensent Jip Strijbos begint Chloe sterk met twee afleveringen doordat de actrice van Becky vol bravoure en griezelige overtuiging zich binnen Chloe's vriendengroep weet te wurgen. Strijbos concludeert dat dit voor onderhuidse spanning zorgt, omdat je je afvraagt "hoe ver ze uiteindelijk zal gaan."

Volgens de recensent blijft Chloe boeiend genoeg om de volgende onthulling te vernemen, maar volgens Strijbos zal het je nooit enthousiast genoeg maken om zo snel mogelijk aan de volgende aflevering te beginnen. Om deze reden concludeert hij ook dat Chloe een like verdient, maar geen follow waardig is.
Atlanta seizoen 3
Atlanta seizoen 3 is nu te zien op Disney+. Lees hier de volledige recensie.

Atlanta seizoen 3 bevat afleveringen die geregisseerd zijn door Hiro Murai, Donald Glover en Ibra Ake. De cast bestaat uit onder andere Brian Tyler Henry, Donald Glover, LaKeith Stanfield, en Zazie Beetz.

Atlanta seizoen 3 bestaat uit 10 afleveringen. Volgens recensent Kaj van Zoelen is Atlanta seizoen 3 "een gelaagd en geslaagd nieuw seizoen, dat zich afspeelt in Amsterdam en andere Europese steden."

Volgens van Zoelen is de sfeer, vreemde humor en uiterlijk dat Atlanta eerder al zo uniek maakte, nog steeds aanwezig. De recensent merkt wel dat op enkele momenten "de satire minder scherp" is.

Volgens van Zoelen slaagt de scherpe satire grotendeels en slaat het slechts af en toe de plank mis. De recensent concludeert hiermee dat "dit wellicht niet het beste seizoen van Atlanta" is, maar merkt ook op dat het "nog altijd erg grappig, inventief en een unicum in het huidige televisielandschap" is.
NieuwsFilm