Deze film stoot Tom Cruise snel van zijn troon

De miljardenfilm voorbij gestreefd door Minions 2.

Bram de Groot 30 juni 2022 22:30 in Algemeen
De afgelopen vijf weekenden wist de succesvolle vervolgfilm Top Gun: Maverick vriend en vijand te verrassen. Er werd tot op heden namelijk een indrukwekkende $1,0 miljard opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Maar die zegetocht is nu voorbij.

Onder meer Jurassic World Dominion, Lightyear en Elvis wisten de zegetocht niet tegen te houden, maar aankomende weken komen er nieuwe grote kaskrakers aan. Aankomend weekend staat Minions: The Rise of Gru van Illumination Entertainment op het programma.

De vijfde film in de bekende en succesvolle Despicable Me-franchise zou volgens Variety alleen al in de States zo'n $70 miljoen gaan ophalen. De eerste Minions-film noteerde in 2015 een uitstekende $74 miljoen in het eerste Noord-Amerikaanse weekend en kwam wereldwijd uit op $1,2 miljard.

Ook grote nieuwe Marvel-film
In het weekend daarna is het tijd voor Thor: Love and Thunder. Het zou zomaar kunnen dat deze vierde Thor-film de eerste miljardenfilm wordt voor Marvel Studios in 2022. De kans is klein dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness nog langs die grens gaat.

De andere grote films deze zomer zijn en Bullet Train. Deze film lijken overigens geen kans te maken om het miljard te bereiken.

NieuwsFilm