Eerste reacties voor 'Minions: The Rise of Gru' zijn gemixt tot verrassend positief

Sommige recensenten noemen het zelfs de beste film uit de franchise.

Sebastiaan Khouw 30 juni 2022 16:41 in Algemeen
De eerste reacties en recensies voor Minions: The Rise of Gru zijn online geplaatst. De meeste van deze recensies en reacties zijn verrassend positief, waarbij vooral met lof gesproken wordt over het gekke gevoel van plezier.

Minions: The Rise of Gru is de tweede Minions-film die uit is gekomen. De eerste (spin-off) film kwam namelijk uit in 2015.

Verschrikkelijke Ikke
Beide Minions-films zijn spin-offs van de Despicable Me - ook wel bekend als de Verschrikkelijke Ikke - films. Minions: The Rise of Gru speelt zich af tussen de eerste Minions-film en de eerste Despicable Me-film.

In Minions: The Rise of Gru zien we Gru hoe hij als kind, voordat hij een superschurk werd, kennis maakt met de gele wezens die bekend staan als de Minions. Minions: The Rise of Gru heeft de Nederlandse titel Minions: Hoe Gru superschurk werd, en is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Eerste recensies
Minions: The Rise of Gru moet nog uitgebracht worden in de Verenigde Staten van Amerika. De film zal uitgebracht worden op 1 juli 2022 in de Verenigde Staten van Amerika.

Om deze reden hebben veel publicaties nu hun recensies voor Minions: The Rise of Gru online mogen plaatsen, waarbij de meningen gemixt tot verrassend positief zijn.

Quotes
Hoewel veel critici kritiek hebben op de oppervlakkige plot van de film, zijn velen het erover eens dat de film nog steeds veel leuke grappen oplevert. Sommigen beweren zelfs dat dit het beste deel is van de inmiddels vijf films tellende franchise.

Dit is wat enkele critici te zeggen hebben. Lees hieronder de quotes.

Peter Bradshaw, The Guardian: "Er zijn een of twee lachsalvo's, grotendeels van de namen van de personages, en een geestige en onverwachte verwijzing naar de "Don't tase me, bro" meme. Maar de MacGuffin plot is perfunctory en eerlijk gezegd is dit een franchise nu draait op de dunste dampen."

Robbie Collin, The Telegraph: "Een onverwachte traktatie, en veruit de krachtigste en meest gepolijste deel van de serie tot nu toe."

Peter Debruge, Variety: "Zes maanden na 2022 is het de grappigste film die Hollywood tot nu toe heeft geproduceerd. Het publiek weet wat het kan verwachten, en Illumination levert, met weer een feel-good dosis van slecht gedrag."

Thomas Floyd, The Washington Post: "Visueel is de kinetische film af en toe vindingrijk, maar teleurstellend tevreden met schilderen volgens nummers."

Todd Gilchrist, AV Club: "De beroemdheden van de stemcast leveren hun dialogen met weinig inspirerende vaardigheid, hoewel ik er goed geld voor over zou hebben om een live-video te zien van Arkin die chagrijnig zinnen voorleest in de cabine en zich afvraagt waar hij voor getekend heeft. Coffin steelt opnieuw de show als de stem van alle Minions, sputterend en giechelend terwijl ze pletten, zich uitrekken en (natuurlijk) scheten laten als reactie op de prikkels om hen heen."

Rafael Motamayor, SlashFilm: "Minions: The Rise of Gru zal geen nieuw animatietijdperk inluiden, noch de manier veranderen waarop we prequels behandelen. Wat de film wel zal doen, is kinderen vermaken met meer Minions-grappen, een flink aantal scheetgrappen en verwijzingen naar andere personages uit de franchise. Maar waar de film echt in uitblinkt, is hoe hij Bruce Lee en Blaxploitation-films rond een Minions-verhaal wikkelt. Als ook maar één kind uit deze film komt en meer films wil zien met kung fu, killer nonnen, en badass zwarte vrouwen, dan is dat genoeg."

Olly Richards, Empire: "Dit is gewoon rechttoe rechtaan plezier. Het zal waarschijnlijk niemand bekoren die niet van de vorige films hield, en het zal waarschijnlijk precies brengen wat je verwacht als je van alles tot nu toe genoten hebt."

Frank Scheck, The Hollywood Reporter: "Carell, die noodzakelijkerwijs een hogere stem aanneemt maar nog steeds een grappig accent heeft, blijft een giller als de duivelse Gru, die er op de een of andere manier in slaagt vertederend te zijn, zelfs als hij zich op zijn slechtst gedraagt. En kinderen zullen dol blijven op de brabbeltaaltjes van de Minions, vooral als ze hun cartooneske konten laten zien. Maar hé, ze kunnen slechtere rolmodellen hebben."

Katie Walsh, Los Angeles Times: "Minions: The Rise of Gru heeft een sterrencast, maar Lucy Lawless, Jean-Claude Van Damme en Julie Andrews hebben elk niet meer dan 10 minuten in de opnamehokjes doorgebracht voor deze film. Dit zijn allemaal Minions, de hele tijd, en ik veronderstel dat we Pierre Coffin, de Franse animator die de originele "Despicable Me" regisseerde en de stemmen voor de Minions levert, moeten begroeten. Dat is nog eens een oorsprongsverhaal dat interessanter is - of op zijn minst verhelderend - dan 'The Rise of Gru,' dat in ieder geval gezegend kort is."

NieuwsFilm